Đoković donirao 25.000 dolara za žrtve požara u Australiji
Novak Đoković

Đoković donirao 25.000 dolara za žrtve požara u Australiji

Drugi reket svijeta Srbin Novak Đoković odazvao se pozivu ruske teniserke Marije Šarapove i donirao 25.000 dolara za pomoć žrtvama požara iz Australije.

Šarapova je u nedjelju donirala 25.000 dolara za pomoć žrtvama požara u Australiji i pozvala je Đokovića da učini isto.

"Marija Šarapova, želio bih da ponovim tvoju donaciju od 25.000, kako bih udvostručio pomoć ovim zajednicama. Australijo, podržavamo te", napisao je Đoković na svom nalogu na Tviteru.

Ranije je australijski teniser Nik Kirios najavio da će prebaciti po 200 dolara na račun žrtava požara za svaki as izveden u januarskoj seriji teniskih turnira u Australiji.

Njegovu akciju podržali su njegovi sunarodnici Aleks De Minaur i Džon Milman, a između ostalih pridružila im se i drugi reket ženskog tenisa Karolina Pliškova.

U Australiji je već izgorjelo više miliona hektara zemlje.

U požaru je posljednjih mjeseci poginulo 17 ljudi, uništeno hiljade kuća, a prema nekim procjenama poginulo je osam hiljada koala i stotine hiljada drugih životinja. Na nekim mjestima požari su toliko jaki, a dim toliko gust, da ih je nemoguće gasiti iz vazduha. Vlasti šalju mornaričke brodove i avione u pogođena područja. Na jugoistočnoj obali Australije u toku je velika evakuacija zbog požara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.