Lideri partija čestitali Božić: Da unese radost u sva srca i domove
Ilustracija

Lideri partija čestitali Božić: Da unese radost u sva srca i domove

Lideri političkih partija u Crnoj Gori čestitali su Božić svim pravoslavnim vjernicima.

popoviclpcg

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović uputio je svim građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti, svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve i Mitropolije crnogorsko-primorske SPC u Crnoj Gori i svim ljudima koji slave po starom kalendaru, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućih Božićnih praznika.

"Božić, najradosniji hrišćanski praznik, svoju radost unijeće u sva srca i domove naroda koji ga slavi. U ovim danima punih izazova, tenzija i emotivnog naboja, najplemenitija i najviša misija svakog čovjeka jeste da pronađe mir, ljubav i toleranciju za drugog i drugačijeg i da prašta i onda kada mu je najteže. To su univerzalne poruke Hristove ljubavi i božanske milosti koje svako ljudsko biće treba iskreno da prigrli.

Jedini autoritet svakom vjerujućem srcu može biti samo onaj koji govori jezikom ljubavi, sloge, skrušenosti i praštanja, jezikom Hrista kojeg slavimo za Božić, a svako ko drugačije propovijeda, propovijeda, jasno je, protiv istine i protiv dobra svakog čovjeka", naveo je Popović u čestitki.

aleksa

Badnji dan i Božić, čestitao je i lider Demokrata Aleksa Bečić.

"Neka praznik rađanja, mira i svjetlosti unese radost u vaše domove. Božić nas uvijek podsjeća na našu obavezu međusobnog poštovanja, uvažavanja, čuvanja mira i sklada kao uzvišenih vrijednosti svakog društva. Stoga želim da blagi dani donesu napredak svim dobrim ljudima bez obzira na vjersko i nacionalno opredjeljenje. Da živimo kao braća u miru, slozi, ljubavi i zajedništvu. Da se zagrilimo i ujedinimo, da se izmirimo i da nas niko i nikad više ne pita koje smo vjere i nacije.

Ovog Božića i u ove blage dane, nekome je bilo u interesu da udari na vjernike i vjerske zajednice, unese nemir i pospe sjeme mržnje među građane. Ali nema veće radosti nego gledati jedinstvo naroda i slušati poruke ljubavi iz svih crnogorskih gradova. Nema veće sreće nego vidjeti da jedni drugima čestitamo pravoslavni i katolički Božić i Bajram, da podjele postaju prošlost, a pobjede budućnost. Da svoja vrata otvaramo svim ljudima, svim vjerama i svim nacijama.

Poruke ljubavi, sloge i zajedništva koje ovih dana možemo čuti svjedoče da je Crna Gora uspjela da sačuva ono što jeste značenje i simbolika i Božića i svih ostalih vjerskih praznika, uprkos naporima koji se, sporadično, čine kako bi se i te vrijednosti razgradile", naveo je Bečić.

SnezanaJonica31102013AleksandarLjumovic0001

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica čestitala je Badnji dan i Božić mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, u ime Socijalista Crne Gore i u svoje ime.

Jonica je istakla da je Božić prilika da se prisjetimo trajnih vrijednosti sloge, solidarnosti, tolerancije i mira, kojima svi treba da stremimo.

"Neka nas božićni praznici podsjete na odgovornost pred istorijom i budućnošću i povedu nas putem razuma i dogovora, a ne produbljivanja podjela i sukoba. Glas Crkve i vjerujućeg naroda, koji ovih dana širom Crne Gore molitvama poziva da naša država Crna Gora ne ometa mirno uživanje neotuđivog prava svojine i poštuje ustavni princip odvojenosti Crkve i države, predstavlja glas vjere i nade da naša država poštuje svoju istoriju i tradiciju", navela je Jonica.

5a81b1c4c7d446d18be209840a0a0a67jokovicpreview

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, čestitao je blage dane, Badnji dan i Božić arhiepiskopu cetinjskom, mitropolitu crnogorsko-primorskom, zetsko-brdskom i skenderijskom i egzarhu sveštenog trona pećkog, Amfilohiju, preosvećenom episkopu budimljansko-nikšićkom, Joanikiju, sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske i svim pravoslavnim vjernicima.

„Najradosniji hrišćanski praznik Božić nas uvijek podsjeća koliko su jedinstvene i neprolazne vrijednosti zajedništva, međusobnog  uvažavanja, mira, razumijevanja i poštovanja. Zato su ovi blagi dani najradosniji i najsrećniji. 

Svakodnevnim radom i brigom za svoje bližnje, doprinosimo razvoju cjelokupnog društva, jer uz sadašnjost moramo stvarati i bolju budućnost za sve nas. Zato u ovim danima radosti pokazujemo solidarnost prema svima, poklanjamo pažnju onima koji je zaslužuju i želimo da sreća i radost budu u svim srcima. Pred nama su brojni izazovi i moramo biti spremni na sve. Vjerni narod čiji su duh i tradicija nesalomivi, pokazuje nikad veće jedinstvo i slogu u odbrani svojih svetinja. A sve na hrišćanski, dostojanstven i miran način“,  kaže se u čestitki predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića.

5d5a4e5ad17c4f5ca7651caa0a0a0a64dritanabazovicpreviewOrg

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, čestitao je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori i svijetu Badnji dan i Božić.

“Neka simbolika Božića označi novi početak za cijelu našu zajednicu. U ovom složenom trenutku, treba se prisjetiti da je ideja ljubavi i dobra veća od svake nepravde i problema. Zato moramo vjerovati da nas univerzalne vrijednosti spajaju i da - bez obzira na razlike, čine mogućim napredak svakog drustva. U to ime, želim da Bozić provedete u miru, zdravlju i blagostanju, sa svojim porodicama, bližnjima i susjedima. Gradeći mostove koji će trajno povezati naša srca, jačamo duh zajedništva koji će omogućiti bolju budućnost svih građana” - stoji u čestitci lidera pokreta URA, Dritana Abazovića.

NazifCungu

Predsjednik Nove Demokratske Snage Forca, Nazif Cungu čestitao je građanima pravoslavne vjeroispovijesti Božić – dan praštanja, poštovanja i međusobnog uvažavanja.

"Želim da Božić provedete sa svojim najmilijima – u miru, zdravlju, porodičnoj slozi, dobrom raspoloženju, blagostanju i uz iskrenu želju da zajednički i solidarno nastavimo da gradimo bolju budućnost za sve naše građane", kazao je Cungu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.