Zvanični podaci: Kolinda pobijedila Milanovića u zemljama regiona
Kolinda i Milanović

Zvanični podaci: Kolinda pobijedila Milanovića u zemljama regiona

Da su se računali samo glasovi iz inostranstva, Kolinda Grabar-Kitarović bila bi pobjednik drugog kruga predsjedničkih izbora. Sada već bivša predsjednica Hrvatske bila je ubjedljiva "preko grane", ali to nije bilo dovoljno da pobijedi.

Crna Gora

Naime, u našoj zemlji u drugom krugu predsjedničkih izbora glasalo je 209 ljudi, od kojih je 106 povjerenje dalo Kolindi Grabar-Kitarović, a 103 Milanoviću.

Srbija

Što se tiče Srbije, Kolinda je bila ispred Milanovića za 12 glasova.

Albanija

U Albaniji glasalo je samo sedam osoba i svih sedam zaokružilo je broj dva na glasačkom listiću, odnosno ime Kolinde Grabar-Kitarović, piše Blic.

Bosna i Hercegovina

U Bosni i Hecegovini Kolinda je bila ubjedljiva - 32.467 u odnosu na 2.701 koliko je osvojio Milanović. Ovaj rezultat u velikoj mjeri bio je očekivan, a sada već bivša predsjednica Hrvatske na te glasove je ozbiljno računala, posebno nakon što su obajavljeni rezultati prve izlazne ankete koji su njenom protivniku dali više od šest odsto prednosti.

Međutim, iako je pobjeda u BiH bila ubjedljiva, ona nije bila i dovoljna za pobjedu u ukupnom zbiru.

Sjeverna Makedonija

U Sjevernoj Makedoniji 80 građana sa hrvatskim pasošem glasalo je za Kitarovićevu, a 65 za Milanovića.

Slovenija

Što se tiče Slovenije, za Kolindu je glasalo 169 ljudi, a za, ispostaviće se novog predsjednika Hrvatske, 101 osoba.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.