U Kini 59 slučajeva upale pluća nepoznatog porijekla
Foto: Beta/AP

Svi pacijenti su u karantinu

U Kini 59 slučajeva upale pluća nepoznatog porijekla

Kineske vlasti saopštile su da je 59 osoba oboljelo od upale pluća za sada nepoznatog poijrekla i demantovale da je u pitanju SARS - atipična virusna plućna bolest od koje je 2003. godine umrlo nekoliko stotina ljudi.

"Svi pacijenti su u karantinu", saopštile su lokalne vlasti Vuhana u centralnom dijelu Kine gdje se bolest pojavila pijre nekoliko dana.

Vlasti su registrovale 59 obolelih između 12. i 29. decembra, a među njima je sedmoro u teškom stanju.

Nekoliko oboljelih su prodavci na pijaci u Vuhanu gdje se prodaju pretežno morski plodovi i riba.

Vlasti su demantovale da je pitanju SARS i dodale da nije ni ptičiji grip ni MERS (respiratorni sindrom Bliskog istoka).

U epidemiji SARS-a 2003. godine u Kini i drugim azijskim zemljama umrlo je oko 800 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.