OO DPS Ulcinj: Nije u pitanju ni crkva a ni njena imovina, već država CG i njena sloboda
DPS

OO DPS Ulcinj: Nije u pitanju ni crkva a ni njena imovina, već država CG i njena sloboda

Ulcinj i Crna Gora su uvijek kroz svoju istoriju znali da sačuvaju ono što je najsvetije: mir, toleranciju i suživot između Crnogoraca, Albanaca, Srba, Bošnjaka, Hrvata i svih drugih nacija i konfesija.Molimo se i klanjamo i Bogu i Alahu, svako na svoj način, volimo i ljubimo naša sveta mjesta, svoje crkve i džamije, pratimo naša vjerska osjećanja, ali povrh svega njegujemo naše prijateljstvo i dobrokomšijske odnose", navodi se u saopštenju OO DPS Ulcinj.

Oni poručuju građanima da ne dozvole da se pod plaštom vjere ruši baš ono, "što svaka vjera propovijeda: naša bratska i komšijska ljubav".

"Nemojte dozvoliti obrušenim nacionalistima DF i Bečićevim Demokratama, potpomognutim pojedicima, koji su juče stigli u Ulcinj, da nam kvare ono što smo zajednički vjekovima stvorili. Uvjek smo znali da dočekamo i Servantesa, i vladare i kraljeve i sve one koji su sa dobrim namjerama dolazili u naš grad, ali i jasno znamo da kažemo “ne”, svim onim koji nam dolaze ovih dana da šire nemire  po našim domovima. Svima onima koji namjerno šire lažne informacije po društvenim mrežama, o otimanju vjerskih  objekata, pokušavajući da za sebe izvuku političku i materijalnu korist, poručujemo da nemaju šta da traže u Ulcinju.

Molimo naše Ulcinjane da ne nasijedaju na provokacije, nacionalističkih i anticrnogorskih političkih snaga, jer ovdje  nije u pitanju ni crkva a ni njena imovina već država Crna Gora i njena sloboda. Nemojte biti izmanipulisani. Budite u svojim domovima,  sa svojim porodicama, srećni, voljeni i veseli.  Volite Ulcinj i našu zajedničku Crnu Goru, jer ćemo njene vrijednosti braniti na isti način na koji smo ih i stvorili i branili vjekovima - mudro, stameno i staloženo", poručuju iz OO DPS Ulcinj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.