DPS:  Vi koji protestujete, razmislite ko poziva na krvave badnjake u Bijelom Polju i zbog čega?!
Bijelo Polje, foto:Kodex

DPS: Vi koji protestujete, razmislite ko poziva na krvave badnjake u Bijelom Polju i zbog čega?!

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista pozvao je građane Bijelog Polja da ne nasijedaju na izmišljotine o mogućoj uzurpaciji bilo čijih vjerskih objekata i obmane da država Crna Gora kreće da crkve i manastire otima i predaje u ruke nekom drugom.

"Nikada to u svojoj istoriji nije radila niti će raditi, a posebno ne u 21 vijeku. Neistine su da se ovim zakonom predviđa otimanje imovine vjerskim zajednicama, niti da je ovaj zakon usmjeren protiv konkretno neke vjerske zajednice u Crnoj Gori, jer se u njemu svaka od njih tretira jednako. Ukoliko se neko ne slaže sa njim, može se boriti legalnim putem kroz institucije sistema koje svima garantuju jednaka prava.", saopšteno je iz te partije.

Kako navode, treba razmisliti ko to želi da zavadi komšije različite vjere:

"Pozivamo sve vas koji protestujete da razmislite ko to paleći crnogorsku zastavu želi da zapali Crnu Goru, ko to želi da zavadi komšije različite vjere koji žive u slozi i poštovanju, odnosno jednom riječju ko vas tjera da ne volite svoju državu? Razmislite ko poziva na krvave badnjake u Bijelom Polju  i zbog čega to radi, kada su i Božić i Bajram u našem gradu praznici pomirenja,sloge i praštanja, kada vjekovima zajedno živimo u skladu I dobrosusjedskim odnosima, kada gajimo poštovanje i međusobno se pomažemo. Ovim putem svima njima poručujemo da ćemo ove praznike i dalje slaviti zajedno u našem Bijelom Polju, u bratskoj atmosferi, dajući tako primjer suživota I tolerancije generacijama koje dolaze.", poručuli su iz bjelopoljskog DPSa.
Takođe poručuju da ni jedna svještenička odora, ni jedan interes bilo koje vjerske zajednice u Crnoj Gori ne može biti iznad njenih interesa, njenog opstanka i njenog trajanja.

"Opštinski odbor DPS-a ostaje snazno posvećen miru, stabilnosti, građanskom društvu i razvoju Bijelog Polja, a prije svega zajedništvu i slozi Bjelopoljaca, po čemu smo poznati. Aveti prošlosti i planovi za nestanak CG i ovoga puta ce izgubiti od demokratske i evropske Crne Gore, koja svim svojim građanima garantuje mir, bezbjednost  ispoljavanje svojih vjerskih uvjerenja u punom obimu.", zakljujučuju iz ove partije.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.