Da bi pire bio savršen mora da sadrži ovo
Foto: Ilustracija

Da bi pire bio savršen mora da sadrži ovo

I dok smo se mnogo puta zapitali dok smo jeli krompir pire u restoranu kako je smjesa tako kremasta, a aroma savršena, ispostavilo se da postoji jedan trik u pripremi.

Riječ je o kombinaciji sira i bijelog luka, sastojaka koji ovom jelu daju specifičan ukus.

Bilo da hoćete da napravite savršen prilog ili kompletno jelo od krompira, naš savjet je da sledeći put obavezno isprobate recept francuskih kuvara.

Sastojci:

kilogram krompira

500 grama rendanog sira

2 čena bijelog luka

30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)

kašika pavlake

so

biber

Priprema:

Skuvajte krompir, pa ga iscijedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscjekan bijeli luk, pa izgnječite krompir u pire.

Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smjesa. Začinite i servirajte po želji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.