Provjerava se imovina optuženih za pokušaj šverca

Specijalno tužilaštvo

Provjerava se imovina optuženih za pokušaj šverca

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Nikšićanina Dejana Rovčanina i srpskog državljanina Vladimira Račića, koji se navode kao organizatori kriminalne grupe koja je sredinom aprila pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu Jadran iz Tivta u Tursku.

Osim Rovčanina i Račića koji su u bjekstvu, na spisku za provjeru imovine nalaze se i imena Vojina Stupara, podoficira Vojske Crne Gore Duška Radenovića i Tivćanina Radomira Osmajića.

Specijalno tužilašto pokrenulo je finansijsku istragu protiv ove grupe da bi provjerilo da li je imovina koju posjeduju srazmjerna njihovim zakonitim prihodima, prenosi Pobjeda.

U narednih nekoliko mjeseci, provjeravaće se dokumentacija vezana za pokretnu i nepokretnu imovinu osoba koje su pod istragom.
Predmet provjera biće nekretnine, vozila, registrovano oružje, razne dragocjenosti kao i uplate na bankovnim računima fizičkih i pravnih lica povezanih sa ovom petočlanom grupom.

Optužnica koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv ove petočlane grupe potvrđena je prije mjesec u podgoričkom Višem sudu.

Podsjećamo, brod Jadran je 19. aprila u podne trebalo da krene na planirano krstarenje prema Istanbulu, ali nije isplovio jer je crnogorska vojna policija tog jutra zaplijenila skrivenu drogu i spriječila dalje krijumčarenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.