DPS: Kad CG usvaja evropske zakone odgovara se organizovanim hajkama rušitelja države

DPS: Kad CG usvaja evropske zakone odgovara se organizovanim hajkama rušitelja države

Kada Crna Gora usvaja evropske zakone, koji znače jednaka prava za sve vjernike, bez obzira kojem se bogu mole, kao odgovor dobijamo organizovanu hajku neuspjelih rušitelja Crne Gore, koja se samo pokušava predstaviti kao spontani narodni bunt, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

Nagledali su se građani Podgorice i Crne Gore, naročito posljednjih nekoliko godina, raznih napada na crnogorsko državno dostojanstvo, slavnu istoriju, časne simbole, multinacionalni sklad i na jednaka prava za svakog građanina. Uvijek su ih organizovali oni, koji su željeli da u Crnoj Gori imaju veća prava od drugih, iako je to značilo manje prava za Crnu Goru. Tako je bilo 1918., tako su htjeli da bude 1941., devedesetih godina prošlog vijeka, to im je bio naum za 2006. i 2016. godinu. Jednako žele i danas - ocijenili su iz Demokratske partije socijalista.

"Kada Crna Gora usvaja evropske zakone, koji znače jednaka prava za sve vjernike, bez obzira kojem se bogu mole, kao odgovor dobijamo organizovanu hajku neuspjelih rušitelja Crne Gore, koja se samo pokušava predstaviti kao spontani narodni bunt. Nažalost, kao što im je to uspjelo i u prethodnim akcijama, zaveli su jedan broj bogovjerujućih ljudi, koji misle da su u svetoj misiji odbrane pravoslavnih hramova, a zapravo su dio političko-militantnih akcija državne opozicije, ogrnute četničkim amblemima, crvenim kravatama i mantijima. I da niko nema dilemu, pokušaj paljenja crnogorske zastave u Beogradu samo je dio istog scenarija u izvedbi navijačkih i poslaničkih huligana, koji više nemaju ni potrebu da skrivaju mržnju prema Crnoj Gori. Slične rušilačke efekte nam najavljuju i po crnogorskim gradovima. Međutim, sigurni smo da će građani Podgorice i Crne Gore, kao i uvijek, imati odgovornost prema onome što su naši zajednički, vitalni interesi, a to je stabilnost i da neće dozvoliti da, u danima kada treba da se šalju poruke mira, ljubavi i dobrosusjedstva, budu oruđe u rukama mrzitelja Crne Gore.", stoji u saopštenju DPS-a.

Oni su naglasili da su građani Crne Gore uložili truda da izgrade Crnu Goru, da sačuvaju mir i vjerski sklad, da obnove njenu državnu nezavisnost i da je uvedu u društvo najrazvijenih država svijeta.

"Ni danas im ne fali motiva, da uprkos primitivnim nasrtajima na crnogorske istorijske vrijednosti, sačuvaju stabilnost i evropsku perspektivu naše države.", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.