Dosta se od Bijelog Polja otimalo, vrijeme je da mu se nešto vrati i mladi da se vrate
Bijelo Polje, arhiva Kodexa

Čestitke povodom Dana Opštine

Dosta se od Bijelog Polja otimalo, vrijeme je da mu se nešto vrati i mladi da se vrate

Bijelo Polje danas slavi Dan opštine a čestitke građanima uputili su predsjednici političkih partija.

Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica čestitala je svim građanima Bijelog Polja 3. januar – Dan te opštine ističući da Bijelo Polje bogatstvom kulturno-istorijskog nasleđa i slobodarskom tradicijom predstavlja primjer kako se čuva harmonija suživota nacionalnih i vjerskih različitosti, uprkos brojnim pokušajima dioba i svađa.

"Tako je bilo juče, tako je i danas kada Bjelopoljci pokazuju zajedništvo i jedinstvo u očuvanju amaneta predaka, a tako će, uvjerena sam, biti i sjutra i dovijeka.Smatram da Bijelo Polje ima sve preduslove za brži ekonomski razvoj i unapređenje kvaliteta života svih građana, kroz valorizaciju mnogobrojnih prirodnih resursa i potencijala. Dosta se od Bijelog Polja samo otimalo, vrijeme je da mu se nešto i vrati.", naglasila je Jonica.

SnezanaJonica31102013AleksandarLjumovic0001

Jonica

Vjeruje, kako je navela, da su bjelopoljski privredni i turistički potencijali solidna osnova na kojoj se odgovornom i domaćinskom politikom može bazirati održivi razvoj koji će voditi privlačenju investiticija i stvaranju novih radnjih mjesta, a samim tim i boljem kvalitetu života.

"Mjera uspjeha te politike biće broj mladih koji ostaju i vraćaju se u Bijelo Polje.", ocijenila je ona.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je naveo da je  Bijelo Polje grad koji, kroz svoj multinacionalni i multikonfesionalni sklad, oduvijek šalje snažnu poruku o tome da se istinski identitet Crne Gore nastanio u jedinstvu nacija i vjera na našim prostorima.

aleksabecicBečić

"Takva poruka, očito, nije po volji onih koji pokrivaju mjesta odlučivanja u ovoj državi, zbog čega je Bijelo Polje i skrajnuto sa mape odgovornog i ravnomjernog planiranja razvoja države. Galopirajućom brzinom stanovništvo Bijelog Polja se iseljava, a na mjestu nekadašnjeg pokretača razvoja sjevera naše države ostaje pustoš. Onaj ko je naumio da uništi Bijelo Polje jer mu predstavlja prepreku na putu dijeljenja i svađanja Crne Gore, na putu je da to i učini jer ako se ovakav trend masovnog iseljavanja nastavi, u Bijelom Polju neće ostati dovoljno stanovnika ni za multikulturalnost, ni za multikonfesionalnost. Uništene fabrike, uništena budućnost Bijelog Polja jednako pogađaju sve njegove građane.", naveo je Bečić zaključujući željom da sloga Bjelopoljki i Bjelopoljaca nadvlada bjesomučno marginalizovanje Bijelog Polja od strane države.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.