Dačić osudio paljenje crnogorske zastave: Čin koji narušava ugled Srbije
Ivica Dačić

Dačić osudio paljenje crnogorske zastave: Čin koji narušava ugled Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najoštrije je osudio "paljenje crnogorske zastave", navodeći da to ide na ruku onima koji odgovornost za krizu u Crnoj Gori pokušavaju da prebace na Srbiju.

"Ne ulazeći u komentare različitih izjava iz Crne Gore u kojima se pokušava odgovornost za krizu u Crnoj Gori lažno prebaciti u Srbiju, a ne zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovesti, koji je uperen protiv srpskog naroda i SPC, Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije osuđuje paljenje crnogorske zastave", prenio je srpski šef diplomatije Ivica Dačić stav MSP-a.

 

 

Takav čin, kako se navodi, samo ide na ruku neprijateljima srpskog naroda i narušava ugled Srbije, kao ozbiljne države koja se, isitče se, zalaže da se dijalogom i u miru rešavaju problemi u regionu, a u ovom slučaju u Crnoj Gori.

U međuvremenu, crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo srpskog ambasadora u Crnoj Gori Vladimira Božovića na razgovor. Razlog su sinoćnja dešavanja, kada su navijači Crvene Zvezde tokom protesta ispred ambasade Crne Gore u Knez Mihailovoj ulici, koji je organizovan u znak podrške Srbima u Crnoj Gori, u više navrata neuspješno pokušali, ispaljivanjem vatrometa, da pogode crnogorsku zastavu na vrhu zgrade.

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić je kazao i da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, i da je to razlog što je na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.