Vučić: Reakcija Markovića pretjerana, konačna odluka o odlasku u CG za 24 ili 36 sati
Vučić, foto: Screenshot/Pink

Vučić: Reakcija Markovića pretjerana, konačna odluka o odlasku u CG za 24 ili 36 sati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u narednih 24 ili 36 sati biti donijeta odluka o tome da li će ići u Crnu Goru.

"To je moja želja, da budem sa našim narodom. Predsjednik sam da bih rješavao probleme i da bih bio sa našim narodom kada mu je teško. Badnji dan i Božić najradosniji su praznici, vrijeme za praštanje i mirenje i vrijeme kada treba da pokažemo jedinstvo. Ne želim da provociram, već samo da kažem da mi je drago što sam sa našim narodom" , kazao je Vučić gostujući u "Novom jutru" na televiziji Pink.

Ističe da nema razlike između Srbina gdje god da je, te da je suština da živimo u različitim državamo, da treba da ih poštujemo, ali da pripadamo istom rodu i da moramo pokazati jedinstvo.

"Idealno je vrijeme da to pokažemo. Iznenađen sam histeričnom kampanjom pojedinih medija u regionu zbog najave mog dolaska. Očekivao sam to donekle od domaćih medija", kaže Vučić.

Vučić je kazao da za njega postoji srpska crkva.

"Ne stidim se da kažem da postoji SPC, a mnogi bi da to "Srpska" izbrišu. Zato moje najveće poštovanje ide patrijarhu Irineju. Njemu sam iznio ideju, pružio mi je blagoslov i bio je srećan jer mislim na jedinstvo srpskog naroda. Što se tiče najave o posjeti, ovo nije ni zvanična, ni radna posjeta. Za privatne posjete nemamo potrebu da se najavljujemo, međutim, ako budem išao, najaviću se, reći ću koje su mi namjere i koliko ću ostati. Ne mislite valjda da se članovi vlade Crne Gore najavljuju svaki put kad dolaze u BG? Bili su barem 50-60 puta.Iskomplikovalo se kako bi se nešto jednostavno prikazalo kao problem", kaže Vučić.

Reagujući na ocjenu premijera Crne Gore Duška Markovića, da je necivilizacijski atak i zaprepašćujući odnos srpskih vlasti prema činu paljenja crnogorske zastave u Beogradu, Vučić je kazao da Srbija nikome neće ugrožavati nezavisnost, te da je reakcija Markovića pretjerana.

"Vi ste ti koji ste ugrozili srpske svetinje, svetinje koje pripadaju narodu, a ne državi Crne Gore. Niko juče nije pokušao da uđe u zgradu ambasade Crne Gore. Oni znaju i sami šta su uradili ovim zakonom i sada žele da preokrenu priču, kako bi ispalo da su žrtve.Kao se plaše da ćemo ih napasti. Nećemo vas napasti, želimo mir i prijateljstvo. Srećan sam što imamo zdravu konkurenciju i zdravu utakmicu" kazao je Vučić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.