Opet pokušali da zapale crnogorsku zastavu u BG, Marković: Necivilizacijski atak i zaprepašćujući odnos srpskih vlasti
Duško Marković

"Sačuvaćemo našu CG"

Opet pokušali da zapale crnogorsku zastavu u BG, Marković: Necivilizacijski atak i zaprepašćujući odnos srpskih vlasti

Više stotina navijača Crvene zvezde okupilo se sinoć ispred ambasade Crne Gore u Beogradu gdje su protestujući protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ponovo pokušali da zapale crnogorsku zastavu. Premijer Crne Gore Duško Marković ocijenio je da je to još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu.

"Sinoć u Beogradu još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG i CG zastavu. Zaprepašćujući je odnos vlasti Srbije. CG je još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Sačuvaćemo našu Crnu Goru uprkos mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica", poručio je Marković na Tviteru.

Untitled

Navijači Crvene zvezde su sinoć, kao i na utakmici, nosili transparent: Crna Gora i Srbija - to je jedna familija. Takođe, na protestu su se mogle vidjeti i poruke: Ne damo svetinje, Zemaljska su kratka carstva, a nebeska traju doveka...

Delijama su se priključili i ratni vojni veterani, kao i pojedini građani, a bili su prisutni i prestavnici DF-a Milan Knežević i Milutin Đukanović.

Kolona se, uz pjesmu i srpske zastave, kao i zastave sa Njegoševim likom, kretala beogradskim ulicama, a ponegdje je zbog njih bio zaustavljen i saobraćaj. 

Mediji su prenijeli da su okupljeni ispred ambasade pokušali vatrometom i pirotehničkim sredstvima da skinu zastavu Crne Gore, ali da nisu uspjeli. Zastava je ostala da se vijori, ali je oštećena. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.