Sekulić:Vratili smo EPCG u državno vlasništvo, pustili u rad podmorski kabl, uveli neradnu nedjelju(VIDEO)
Dragica Sekulić

Sekulić:Vratili smo EPCG u državno vlasništvo, pustili u rad podmorski kabl, uveli neradnu nedjelju(VIDEO)

"U ove tri godine smo vratili Elektroprivredu Crne Gore u državno vlasništvo i pustili u rad tri velika infrastrukturna energetska objekta: Podmorski kabl između Crne Gore i Italije i vjetroelektrane Krnovo i Možura. Uveli smo neradnu nedjelju u trgovini. Nastavljamo i u 2020. godini", kazala je ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić.

Ona je istakla da su konsolidovali sektor energetike, Elektroprivredu vratili u državno vlasništvo, Rudnik uglja pripojili EPCG.

"Imali priliku da pustimo u rad tri najveća infrastrukturna projekta u savremenoj istoriji Crne gore – to su podmorski kabl između Crne Gore i Italije, vjetroelektrane Krnovo i Možura. Potpisali ugovor za gradnju velike solarne elektrane na Briskoj Gori, priveli kraju tender za izgradnju nove vjetroelektrane na Brajićima

Sve smo uradili kako bi otvorili nova radna mjesta i učinili taj sektor stabilnim i pouzdanim za građane", kazala je Sekulić.

Osim toga, u prethodne tri godine finansijski su dodala je ona, podržali više od 360 preduzeća, dali beskamatne kredite preko 780 građana, "pokrenuli inicijativu i došli do toga da dobijemo neradnu nedjelju i državne praznike u sektoru trgovine".

"Namjera nam je da i u ovoj godini činimo sve kako bi građanima bilo bolje i kako bi benefite ekonomskog rasta osjetio svaki građanin u svom domaćinstvu", poručuje Sekulić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.