Ako ste prali veš za Novu godinu ovo vas čeka!
Ilustracija

Ako ste prali veš za Novu godinu ovo vas čeka!

Skoro za svaki praznik vezano je i neko narodno vjerovanje.

Tako se na internetu ovih dana pokrenula čitava debata vezana za veša koji se, prema starim bapskim pričama, nikako ne smije prati za Novu godinu, odnosno prvog dana u godini.

Prema starom vjerovanju ukoliko perete svoj veš 1. januara zapravo možete tako da "operete" sreću ili da se suočite sa napornim radom tokom narednih 12 mjeseci.

Ovo staro vjerovanje je iznenadilo mnoge.  I dok su mnogi odmah kazali da ne vjeruju u ovo sujeverje, kao i da je glupost, pojedini su uporni i kažu nikada ne bi prali svoju garderobu niti bi se sami kupali na ovaj dan, jer tako mogu da otjeraju sreću iz svog života.

Kako kažu korisnici društvenih mreža, njihove bake su ih upravo učile da 1. januara nikako ne uključuju svoju veš mašinu već da sačekaju naredni dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.