Čoković izrazio duboko žaljenje zbog neodgovornog postupka svog sina: Siguran sam da će moje komšije, prijatelji i poznanici pravoslavci moje izvinjenje prihvatiti
Salko Čoković

Čoković izrazio duboko žaljenje zbog neodgovornog postupka svog sina: Siguran sam da će moje komšije, prijatelji i poznanici pravoslavci moje izvinjenje prihvatiti

Bjelopoljac Salko Čoković izrazio duboko žaljenje zbog neodgovornog postupka svog sina, koji je prije nekoliko dana na društvenim mrežama uputio uvredu pravoslavnim vjernicima.

"Svjestan sam da sam ranije trebao reagovati, ali zbog doživjelog stresa i naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, nastalog zbog postupka mog sina, danas sam smogao snage da se obratim svojim sugrađanima i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori, te uputim im najiskrenije izvinjenjenje", kazao je Čoković, inače ugledni stanovnik Bijelog Polja.

On je naglasio da mu je prije svega ljudska, moralna i komšijska obaveza, da svojim sugrađanima, sa kojima kako je istakao godinama živi u skladnim međunacionalnim odnosima i dijeli dobro i zlo, izrazi duboko žaljenje zbog pomenutog događaja, prenose Vijesti iz Bijelog Polja.

"Svi znaju da je moja porodica primjer u našem gradu, po multivjerskoj toleranciji, pa sam siguran da će moje komšije, prijatelji i poznanici pravoslavci moje izvinjenje prihvatiti, a mi ćemo kao porodica nakon ovog nepromišljenog gesta našeg člana, nastaviti da afirmišemo vrijednosti po kojima je Bijelo Polje prepoznatljivo, zbog čega je i uostalom dobitnik međunarodne nagrade za međunacionalnu toleranciju", naveo je Čoković.

On je rekao i da duboko poštuje pravoslavne vjernike, te da je često prisutan u njihovim bogomoljama, što kako je napomenuo najbolje znaju njegovi prijatelji.

"Ovom prilikom svim građanima želim mnogo sreće u Novoj godini, a posebno pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti čestitam nastupajući Badnji dan i Božić, uz želju da ove radosne dane provedu u ljubavi, miru i slozi", poručio je Čoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.