Dvije osobe stradale, na stotine povrijeđenih zbog petardi i vatrometa
ilustracija

Dvije osobe stradale, na stotine povrijeđenih zbog petardi i vatrometa

Jedna osoba je poginula i 50 je povrijeđeno od petardi i vatrometa u novogodišnjoj noći na istoku Francuske, prenijeli su tamošnji lokalni mediji. I u Italiji je tokom novogodišnje noći poginula jedna osoba, a od petardi je povrijeđeno više od 200 osoba, od kojih su 11 zadobile teške povrede, saopštilo je italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Muškarac od oko 30 godina poginuo je dok je pokušavao da upali vatromet, naveli su mediji, a tužilaštvo u Strazburu je otvorilo istragu kako bi se utvrdile tačne okolnosti smrti.

Povrijeđene osobe imaju pretežno povrede lica i ekstremiteta. Među njima ima dosta maloljetnika, prenosi Beta.

Francuske vlasti su ranije upozorile na opasnost nepravilne upotrebe petarde i pirotehničkih sredstava za vatromete.

Muškarac od 27 godina poginuo je na jugoistoku Italije u pokušaju da ugasi požar uzrokovan vatrometom. 

To je prvi put od 2013. godine da je u Italiji neko stradao u novogodišnjoj noći. U toj je zemlji su 2013. godine stradale dvije i povrijeđeno više od 620 osoba.

Gradske vlasti Rima su ove godine zabranile upotrebu petardi.

Ministarstvo je navelo da je zaplijenilo 1.415 komada oružja, veliku količinu municije, kao i 730.000 komada pirotehničkih sredstava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.