Jovanović: Crkva je produžena ruka Rusije
Čedomir Jovanović

Jovanović: Crkva je produžena ruka Rusije

Sve što se danas događa u Crnoj Gori čeka i Srbiju, ukoliko se usudi da riješi pitanje Kosova, ocijenio je predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović. On je kazao da je to što radi crkva u Crnoj Gori sramota za nju kao vjersku zajednicu.

Smatra da su neredi i napadi u Crnoj Gori, za koje kaže da ih predvodi crkva, poruka i Srbiji da ne pokuša da odmakne "dalje od Gazimestana".

"Zločinačka družina i dalje u punoj snazi sa uporištem i u srpskom i u crnogorskom društvu, riješena je da nas ponovo uvede u građanske sukobe", navodi Jovanović u pisanoj izjavi, prenosi Tanjug.

Ističe da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti pitanje crnogorskih institucija i države, te da je Crna Gora suverena država, pa niko nema pravo da je, kako kaže, svjesno destabilizuje.

Za Jovanovića je to što radi crkva u Crnoj Gori sramota za nju, kao vjersku zajednicu, jer, kako ocjenjuje, umjesto pomirenja, suživota, "huška dok poziva na vjeru".

Tvrdi i da je crkva danas "produžena ruka" Rusije i nacionalističkih krugova koji imaju zadatak.

"I taj scenario znamo. Isti oni koji su 2016. godine tokom pokušaja puča u Crnoj Gori pitali da li treba odmah isto uraditi i u Srbiji, stvarajući haos po crnogorskim gradovima, danas šalju poruku vlastima u Srbiji šta ih čeka ako krenu u rješavanje Kosova", ocena je Jovanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.