Flašama na ambasadu SAD: Evakuisan ambasador i osoblje
Foto: Reuters

Flašama na ambasadu SAD: Evakuisan ambasador i osoblje

Ožalošćeni Iračani pokušavaju da uđu u ambasadu SAD u Bagdadu, nakon vazdušnog napada koji su izvele SAD u kojima je stradalo 25 boraca šiitske vojske.

Ožalošćeni su održali opelo ubijenima u Bagdadu, nakon čega su marširali do jako utvrđene Zelene zone, dok nisu stigli do ambasade SAD, prenosi AP.

Kako se navodi, oni pokušavaju da uđu u ambasadu i pri tome uzvikuju "dolje SAD".

Evakuisan ambasador SAD i osoblje

Ambasador SAD u Bagdadu, kao i osoblje ambasade, evakuisani su danas iz zgrade zbog protesta koji se održavaju ispred zgrade, saopštili su zvaničnici iz Ministarstva spoljnih poslova.

Hiljade Iračana i pripadnika vojske okupilo se danas ispred glavnog ulaza u američku ambasadu u Bagdadu kako bi izrazili protest zbog vazdušnih napada američke vojske u kojima je ubijeno 25 boraca šiitske vojske u Iraku.

Pojedini učesnici bacaju kamenje na kapiju, dok drugi uzvikuju "Ne Amerika" i "Ne Tramp" i nose zastave Hezbolaha, navodi Rojters i dodaje da su iračke specijalne snage raspoređene oko ulaza kako bi sprečile ulazak u ambasadu.

Među učesnicima su i lideri pojedinih vojnih grupacija.

Agencija AP prenosi da su pojedini učesnici zgradu ambasade gađali plastičnim flašama i da su razbili video kamere koje se nalaze na ambasadi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.