Velika potraga za Monikinim otmičarem: Malčanski berberin iskočio kroz prozor kuće u Pasjači
Foto: RAS Srbija

Velika potraga za Monikinim otmičarem: Malčanski berberin iskočio kroz prozor kuće u Pasjači

Kraj pored Niša u pravcu Svrljiga u niskom letu nadlijeće policijski helikopter, a na stotine policajaca i žandarma pretražuju kuće, groblja i okolinu sela. Policijske patrole nalaze se na svim raskrasnicima u selima i nadomak njih i kontrolišu autobuse i vozila u kojima bi eventualno mogao da se nalazi Jovanović.

Kuću u Pasjači u kojoj je Monika pronađena juče popodne, obišao je prepodne vlasnik kuće Emil Živić i rekao da su njegov sin Marko i on slučajno otkrili djevojčicu i otmičara.

"Dosli smo iz Niša da kao i obično obiđemo kuću. Sin je bio u kolima ispred kapije, a ja sam došao do ulaza u kapiju i odmah primijetio da nešto nije u redu. Vrata podruma i prozor na spratu bili su odškrinuti. Čuo sam korake u kući i krenuo ka kapiji da pozovem sina, međutim i on je primijetio da se pomijera zavjesa na prozoru pa je dotrčao. U tom trenutku neki muškarac je iskočio kroz prozor i počeo da bježi kroz dvorište", rekao je Živić.

On je kazao da mu u prvi mah nije palo na pamet da bi to mogao da bude otmičar sa djevojčicom jer je čuo da se za njim traga kod Knjaževca.

"Kad je iskočio kroz prozor sin ga je prepoznao i počeo da viče da je to Ninoslav. Sin je odmah uzeo telefon da zove policiju, a ja sam potrčao za otmičarem niz brdo. Pobjegao mi je jer mlađi i brži. Vidio sam ga samo gdje odmiče u pravcu crkve", izjavio je Živić.

Prema njegovim riječima, nakon što je otmičar pobjegao, on se vratio u kuću i dozivao djevojčicu, ali nije želio da uđe u sobu pre dolaska ljekara i policije.

"Kada je došao inspektor i kada su dijete iznijeli napolje vidio sam da djevojčica nije povrijedjena, ali bila je blijeda, uplašena. Inspektori su je hrabrili, ali ništa nije govorila", rekao je Živić.

On je kazao da su u kući vidljivi tragovi boravka i da je otmičar za grijajanje sobe u kojoj je krio djevojčicu koristio kvarcnu grijalicu.

Prvi komšija Živića u Pasjači Borivoje Milijić rekao je agenciji Beta da u Pasjači niko nije "ni sanjao" da otmičar u selu krije djevojčicu.

"Sinoć kad sam vidio policiju zaprepastio sam se. Ispred kuće je bilo jedno 50 policijskih vozila. Mladić iz Oreovca mi je rekao da su tu našli djevojčicu, ali nisam mogao u prvi mah da povjerujem. Tu sam svakog dana bio, a nisam ništa primijetio", izjavio je Milijić.

Ni ostali mještani Pasjače nisu primijetili da se bilo ko krije u kući, iako je kuća udaljena od glavnog seoskog puta svega dvadesetak metara.

Pretpostavlja se da je Jovanović za skrivanje odabrao Pasjaču, zbog toga što je to rodno mjesto njegove majke i odlično poznaje taj kraj.

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović, koju je 20. decembra oteo Ninoslav Jovanović, oporavlja se na Dječjoj hirurškoj klinici.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović je rekao da su sanirane lakše povrede koje je djevojčica imala na rukama i nogama i ljekari sada više rade na njenom pishološkom stanju, nego na fizičkom.

Lekari: Zdravstveno stanje dvanaestogodišnje Monike Karimanović stabilno

Zdravstveno stanje dvanaestogodišnje Monike Karimanović iz Suvog Dola je stabilno i bolje nego sinoć kada je primljena na Kliniku za dječiju hirurgiju u Nišu, izjavio je direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović.

"Djevojčici su sanirane manje povrede na rukama i nogama i ona je u dobrom opštem zdravstvenom stanju. Nije prehlađena i nema terapiju antibioticima. Tim psihologa radi sa njom", rekao je danas Radovanović agenciji Beta.

Prema njegovim riječima, završeni su svi inicijalni pregledi djevojčice.

"Psiholozi su razgovarali sa roditeljima, objasnili su kako da se ponašaju sa djetetom narednih dana. Najvažnije je to što je ona, posle deset dana koliko je bila oteta, noć provela u krevetu pored svoje majke", rekao je Radovanović.

Beta

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.