Protesti u Banjaluci, Trebinju na Palama: Poručujemo našoj braći u Crnoj Gori da smo svi uz njih
Foto:Nezavisne

Protesti u Banjaluci, Trebinju na Palama: Poručujemo našoj braći u Crnoj Gori da smo svi uz njih

U više gradova u Republici Srpskoj danas su se okupili građani u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori koji se protivi usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Veliki broj građana Banjaluke okupio se danas ispred Hrama Hrista Spasitelja da bi paljenjem svijeća i molitvom pružili podršku, kako se navodi, srpskom narodu u Crnoj Gori koji protestuje zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.Okupljanje u Banjaluci organizovalo je Udruženje građana "Petrićevac", koje smatra da je ovaj zakon protiv Srpske pravoslavne crkve, javljaju banjalučke Nezavisne novine.

Predsjednik Udruženja Pavle Knežević poručio je Srbima u Crnoj Gori da ne odustaju.

"Poručujemo našoj braći u Crnoj Gori da smo svi uz njih", rekao je Knežević, te dodao da su u planu i masovnija okupljanja u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori.

Jedan od organizatora današnjeg okupljanja je i Ognjen Veselinović iz Banjaluke, student Fakulteta političkih nauka, rekao je kako nije mogao da sjedi kod kuće i gleda kako tuku njegov narod.

"Srpski narod je jedan narod, jedna duša. Nemamo jedno tijelo, ja sam u Banjaluci, neko u Beogradu, Podgorici, ali to je jedan narod. Koliko god da nas fizički parčaju nikada neće uspjeti da nam slome dušu. Ovo je dokaz toga", istakao je Veselinović, prenose Nezavisne.

Protestno okupljanje za večeras je najavljeno u Trebinju, na Trgu Slobode, a prethodiće mu moleban u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg.

Uz Banjaluku i Trebinje sličan skup održava se i u Palama. Njega su, sa istim ciljem, organizovali samoinicijativno vjernici uz blagoslov sveštenstva paljanske parohije.

I NA PALAMA SKUP PODRŠKE PRAVOSLAVNOM NARODU U CRNOJ GORI

Oko hiljadu vjernika okupilo se danas ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila na Palama kako bi pružili podršku Srbima koji brane svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori nakon usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Među okupljenima bili su predstavnici privrednog, društvenog i javnog života koji su se sa stanovnicima uputili u protestnu šetnju.

Foto:Nezavisne 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.