Advokatica žrtve Malčanskog berberina: Znala sam da će ponoviti zločin i to sam naglasila u svojoj završnoj riječi 2005.
Tanja Minčić Marković, foto: Printscreen

Advokatica žrtve Malčanskog berberina: Znala sam da će ponoviti zločin i to sam naglasila u svojoj završnoj riječi 2005.

Znala sam da će ponoviti zločin i to sam naglasila u svojoj završnoj riječi 2005. godine kada sam zastupala maloljetnicu koju je Jovanović silovao i ošišao.

Još tada sam zahtijevala da se za takve prestupnike uvede „leks specijalis“ kao što je uspjela da se sada izbori Fondacija Jurić, kaže niška advokatica Tanja Minčić Marković kojoj se ovaj slučaj duboko urezao profesionalno i emotivno.

Jovanović je tada osuđen na 12 godina zatvora zbog silovanja dvanaestogodišnje djevojčice.

"Još uvijek pamtim njegov spokojan izraz lica dok žrtva priča šta joj je radio. Svega sam se nagledala kao advokat ali mi nije bilo jasno kako neko može takvu smirenost i distancu da pokazuje a tiče se lično njega", kaže advokatica i dodaje da je svoje tvrdnje gradila i na osnovu vještačenja psihijatra.

"On nije više među živima ali dobro pamtim da nije imao nikakvu dilemu da će Jovanović zbog strukture svoje ličnosti ponavljati djelo jer uživa u tome. Zbog kompleksa koje nosi iz djetinjstva prija mu da bude u nekoj vrsti pažnje i mislim da ukoliko sada prati medije uživa u svemu ovome" - navela je advokatica.

Po službenoj dužnosti Jovanovića je branila advokatica Ivona Antić.

"Sukobio se sa kolegom koji ga je branio pa sam ja postavljena po službenoj dužnosti i mislim da sam bila prisutna na samo jednom ročištu tako da ne pamtim puno detalja", kazala je Antić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.