Danas zasijeda Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori
Hram u PG

Danas zasijeda Episkopski savjet SPC u Crnoj Gori

Povodom izglasavanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Skupštini, u Podgorici danas, zasijeda Episkopski savjet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Savjet je u sastavu: Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, Episkop mileševski Atanasije, Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije, Episkop dioklijski Metodije i Episkop umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije, navode iz Mitropolije.

Sjednica Episkopskog savjeta biće održana nakon večernje službe i molebana koji će se služiti u Hramu Hristovog Vaskrsenja, sa početkom u 18 časova.

"U nedjelju, 29. decembra, u 8 časova arhijereji će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, nakon koje će biti pročitano i saopštenje sa sjednice Episkopskog savjeta Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori", saopšteno je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.