Podgorica: Gradski mobilijar ponovo na meti vandala(FOTO)
Foto: PG Biro

Podgorica: Gradski mobilijar ponovo na meti vandala(FOTO)

"Glavni grad se, nažalost, danas suočava sa bilansom nemilih događaja koji su se desili u posljednjih par dana.Naime, radi se o erupciji agresivnosti i destrukcije koja je direktna posljedica političkog konteksta, a koja je u protekla dva dana bila usmjerena na uništavanje parkovskog mobilijara, zelenila, spomenika, te grafita neprimjerenog sadržaja na fasadama zgrada u našem gradu", saopšteno je iz PG Biroa.

Iz Glavnog grada ističu da po "ko zna koji put postavljaju pitanje otkud poriv za razbijanje, uništavanje i vandalizam, posebno kod mladih ljudi?"

"Nijesmo sigurni da brojni apeli dopiru do onih koji su skloni vandalizmu. Čak se čini da ih ovakve pojave, ukoliko prođu bez posledica po njih, motivišu na dalje uništavanje imovine poreskih obveznika.

Tješi nas samo činjenica da se radi o procentualno malom broju vandala, u odnosu na ogroman broj naših građana koji imaju visoko razvijeno, prije svega, kućno vaspitanje, kulturu i usađenu ljubav prema Podgorici i Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

untitled12773x1030

Glavni grad, iskazao je najdublju zahvalnost Upravi policije i službama bezbjednosti  države "koje su po ko zna koji put sačuvali Crnu Goru i njen glavni grad od nekih od nas".

untitled21773x1030

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.