Usvojeni izborni zakoni i zakon o ulaganju u MA

Usvojeni izborni zakoni i zakon o ulaganju u MA

Skupština Crne Gore usvojila je sinoć set izbornih zakona koje je predložila vladajuća koalicija,prenose Vikend novine.

Usvojeni su izmjene zakona o finasiranju političkih subjekata u kampanji, biračkom spisku, teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i dopuni Krivičnog zakonika Crne Gore.

Za usvajanje ovih zakona glasala su 42 poslanika.

Poslanici opozicije nijesu prisustvovali današnjoj sjednici crnogorskog parlamenta.

Nije prošao Zakon o izboru poslanika i odbornika, jer je za njegovo usvajanje bila potrebna dvotrećinska podrška parlamenta.

Iz DPS-a su tražili da se poništi glasanje u načelu o tom zakonu, uz konstataciju da je zakon povučen iz procedure, što je prihvatio predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Skupština je usvojila i Predlog budžeta za narednu godinu u iznosu od 2,57 milijardi eura.

Za predlog su glasala 42 poslanika vladajuće većine. Glasanju nijesu prisustvovali poslanici opozicije. Poslanici su usvojili i Zakon o ulaganju u konsolidaciju nacionalne avio-kompanije Montenegroairlines.

Usvojena je i Odluka o zaduživanju Crne Gore u narednoj godini, kao i finansijski planovi sa planovima rada regulatornih agencija za 2020. godinu.

Poslanici su usvojili Zakon o izboru, upotrebi i isticanju nacionalnih simbola, kao i izmjene Zakona o javnom redu i miru.

Za viceguvernerku Centralne banke izabrana je Zorica Kalezić, za predsjednika Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka izabran je Sreten Radonjić, a za članove Muhamed Đokaj i Bojan Rabrenović.

Komentari

Komentara: (1)

Misell

28. 12. 2019 - 10:47

"Nije prošao Zakon o izboru poslanika i odbornika, jer je za njegovo usvajanje bila potrebna dvotrećinska podrška parlamenta". Koji apsurd? Vidji molim te a prosao je zakon o slobodi vjeroispovijesti, za koji je takodje (kako kazu) potrebna dvotrecinska podrska parlamenta . U ovom slucaju im je apsurd iskoristen kao izglasani amandman ! Ma nema, kad si pod vatikanom, mozes da radis sta hoces. Sveta je i ne dodirljiva samo "sveta stolica", koja je za razliku od elektricne stolice u americi, unistila na milione nevinih bica po svetu. Elektricna stolica je ubijala i ubija samo pojedince!
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.