Studenti protestovali ispred crnogorske ambasade u Beogradu, pjevali Crna Gora i Srbija - to je jedna familija
Foto:Novosti

Studenti protestovali ispred crnogorske ambasade u Beogradu, pjevali Crna Gora i Srbija - to je jedna familija

Ispred crnogorske ambasade u Beogradu održan je protest povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore, kojim se, kako je rečeno na protestu, otimaju srpske svetinje u toj zemlji.

Protest u Beogradu su organizovali studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a podršku su im pružili i studenti iz Banjaluke.

Studenti su poručili da traže od vlasti da inicira sjednicu Savjeta bezbjednosti UN povodom usvajanja tog zakona, da se 40 ambasadora iz svijeta koji dijele predstavništvo sa Srbijom izmjesti i da se ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević proglasi personom non grata.

Ispred ambasade Crne Gore u centru Beograda vijorile su se srpske zastave, pjevale patriotske pjesme, a građani su nosili i ikone.

Često su pjevani i stihovi "Srbija i Crna Gora, to je jedna familija".

U jednom momentu iz mase demonstaranata, izašla je grupa s maskama i ispalila vatromet iznad ambasade, dok je druga grupa učesnika protesta uzvikivala "izlazite napolje".

Protestu su prisustvovali lider Dveri Boško Obradović, lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, jedan od lidera pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović...

Učesnici protesta zatim su se uputili ka zgradama Predsjedništva i Vlade Srbije i ka Hramu Svetog Save.

Na čelu uzdignut je transparent "Zemaljska su kratka carstva, nebeska traju dovijeka".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.