Poslanicima zadržavanje do 72 sata, od danas štrajkuju glađu
Foto:Screenshot/Vijesti

Poslanicima zadržavanje do 72 sata, od danas štrajkuju glađu

Poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Milunu Zogoviću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Oni su odlučili da od danas štrajkuju glađu.

"Funkcioneri DF-a odlučili su da stupe u štrajk glađu koji će trajati koliko bude trajao pritvor", kazao je njihov stranački kolega Slaven Radunović.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva saopšteno je da će poslanici Demokoratskog fronta (DF) Andrija Mandić, Milan Knežević i Milun Zogović biti saslušani u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će državni tužilac, kako se navodi, odlučiti o daljem postupanju. 

Mandić, Knežević i Zogović zadržani su u policiji nakon sinoćnjeg incidenta u Skupštini.

Po ocjeni Tužilaštva Zogović je osumnjičen za napad na službeno lie u vršenju službene dužnosti, a Mandić i Knežević za sprječavanje službenog lica u vršenju dužnosti, prenosi Rtcg.

Svoj trojici stavlja se na teret da su napali predsjednika parlamenta Ivana Brajovića, odnosno sprječavali ga da radi.

Incident se dogodio tokom rasprave o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti kada su privedeni svi poslanici Fronta.

Danas su poslanici DF-a Nebojša Medojević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Marina Jočić, Predrag Bulatović, Jovan Vučurović, Branko Radulović i Branka Bošnjak ušli u zgradu Osnovnog suda, u sklopu koje je Osnovno državno tužilaštvo kako bi se informisali zašto se njihove partijske kolege ne saslušavaju.

Zogović je doveden na saslušanje oko 16 sati.

Ispred ODT su okupljeni i funkcioneri i pristalice Demokratskog fronta.

Iz policije su kazali da će protiv ostalih privedenih osoba biti pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Policija je, kako su naveli, tokom noći postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

„Nakon incidenta u Skupštini, a na zahtjev predsjedavajućeg parlamenta za intervenciju policije, usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj sali, u službene prostorije podgoričkog Centra bezbjednosti privedene su 22 osobe, od kojih je 17 poslanika DF-a“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

“On je nakon ocjene dokaza naložio da se uhapse Zogović, zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, i Mandić i Knežević zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti”, kaže se u saopštenju.

Mandić, Knežević i Zogović, kako su naveli, biće privedeni nadležnom tužiocu uz krivične prijave.

“U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru”, dodaje se u saopštenju.

Policija će, kako su naveli, pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana.

Kodex/Rtcg/Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.