Demokrate napustile sjednicu u Golubovcima
Foto: DCG

Zbog dešavanja u Zeti

Demokrate napustile sjednicu u Golubovcima

Odbornici Demokrata u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada Golubovci napustili su današnje zasijedanje, saopšteno je iz te partije.

"Pored potpune spremnosti da razgovaramo o bitnim tačkama dnevnog reda, koju smo pokazali prisustvom javnoj raspravi i zasijedanjima radnih tijela Skupštine, zbog aktuelnog društvenog momenta i sinoćnih dešavanja u Zeti, nakon proceduralnog reagovanja predsjednika Kluba odbornika Demokrata i odbijanja većine da se sjednica prekine, dostojanstveno smo napustili plenarno zasijedanje", navode iz Demokrata.

Dodaju da su zbog na prekida zasijedanja pozvali zbog "poslijeponoćnog izglasavanja neustavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti".

"Uz to, sinoć je više od 70 pripadnika policije, opremljenih za razbijanje okupljenih građana, bez realne potrebe hapsilo mladiće i porodične ljude u blizini Aerodroma Golubovci. Sve ovo se odvijalo na par stotina metara od kuće predsjednika SO Golubovci, koji je znajući za taj događaj bez ikakve emocije naložio nastavak sjednice, te je na taj način jasno pokazao da ih dešavanja u Zeti ni najmanje ne interesuju, legitimišući sve one nemile scene od sinoć", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su zbog cijele situacije na današnjem zasjedanju iskazali revolt.

"Tako da je sasvim očigledno ko je na strani naroda, a ko na strani represivnog aparata", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.