Ćerka Brusa Lija tužila restoran zbog očeve fotografije
Foto: Getty Images

Ćerka Brusa Lija tužila restoran zbog očeve fotografije

Šenon Li kaže da restoran Pravi Kung-fu nema dozvolu za korišćenje fotografije njenog oca.

Kompanija koju vodi ćerka Brusa Lija tuži popularni lanac restorana brze hrane zbog upotrebe slike pokojne zvijezde borilačkih vještina.

Šenon Li, vlasnica Brus Li kompanije kaže da Pravi Kung-fu restorani koriste fotografiju njenog oca kao logo bez dozvole.

Li želi da lanac brze hrane odmah skloni logo i da plati 30 miliona kompenzacije.

Vlasnici restorana tvrde da su im lokalne vlasti dale odobrenje.

Na logou je tamnokosi muškarac u pozi za borilačke vještine.

"Ovaj logo je lanac restorana prijavio i dobio na korišćenje nakon rigorozne provjere nacionalne agencije za provjeru zaštitnih znakova i mi ga koristimo 15 godina", navodi se u saopštenju objavljenom na kineskoj platformi Veibo.

"Zbunjeni smo što nas posle toliko godina tuže i trenutno proučavamo slučaj i pripremamo odgovor".

Lanac restorana koji se nalazi u Guangdžou otvoren je 1990. godine i ima više od 600 restorana širom Kine.

Kompanija Brus Li se bavi trgovinom i licenciranjem fotografija kung-fu zvijezde.

U saopštenju na sajtu piše da je kompanija posvećena "dijeljenju umjetnosti i filozofije Brusa Lija koja podstiče lični razvoj, pozitivnu energiju i harmoniju i ima za cilj da održava energiju borilačkog umjetnika".

Iz kompanije Brus Li nisu odmah odgovorili.

Ovaj slučaj se pomno prati, jer je kineska vlada poslednjih godina obećala da će pojačati zaštitu intelektualne svojine.

BBC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.