DPS: Posljednji trzaji retrogradne politike u Crnoj Gori, građani da budu spokojni
DPS

DPS: Posljednji trzaji retrogradne politike u Crnoj Gori, građani da budu spokojni

Demokratska partija socijalista najoštrije je osudila nasilničko i huligansko ponašanje poslanika Demokratskog fronta koji su sinoć u Parlamentu izazvali kako navode u saopštenju vandalski incident nezapamćen u crnogorskoj istoriji.

"Oni su pod izgovorom odbrane SPC i interesa srpskog naroda u Crnoj Gori, još jednom prikazali  svoje pravo lice, birajući ucjene i nasilje za postizanje ciljeva svoje nazadne politike, u pokušaju da primitivizmom, agresijom, mržnjom i ratničkom retorikom unize crnogorske institucije, i blokiraju  donošenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ustvari, zajedno sa SPC u Crnoj Gori, kao mnogo puta do sada, pokazali su se kao istorijski prevaziđeni restlovi retrogradnog, agresivnog velikosrpskog nacionalizma.

Uprkos tolerantnom stavu i konstruktivnom ponašanju vladajuće koalicije, u nastojanju da omogući predstavnicima te političke manjine da prepozna šansu da u svojoj državi djeluje kao odgovoran politički subjekt, poslanici DF- a se redovno identifikuju sa ulogama nekih kvazi - nacionalnih heroja na barikadama tuđih interesa. Na kraju se to “herojstvo” i proklamovana spremnost na žrtvu, svede na lošu imitaciju nacionalističkog vandalizma iz devedesetih, gde je mjera junaštva iživljavanje nad mikrofonima u  Parlamentu. Poslovično ovi nesuđeni junaci brzo pređu put od umišljenih heroja, preko primitivnih prostaka agresivnih u masi, do nezaobilazne, ali sada već tragikomične uloge neshvaćenih žrtava", navodi se u saopštenju DPS-a.

Uprkos pokušajima izazivanja destabilizacije, institucije države Crne Gore juče su kako dodaju iz DPS-a još jednom pokazale svoju zrelost i toleranciju.

"Usvojen je Zakon o slobodi vjeroispovijesti,  koji će na demokratski način urediti jednu važnu oblast na dobro svih građana. Manipulacije i namjerne pogrešne interpretacije Zakona, ucjene i nasilje, nijesu spriječili predstavnike većinske Crne Gore da obave svoju Ustavom propisanu ulogu i izglasaju zakon koji je usklađen sa demokratskom praksom i načelima evropskog zakonodavstva. Ucjene i prijetnje, nikad nijesu prolazile u Crnoj Gori. Pozivamo građane da budu spokojni i da ne nasijedaju na provokacije onih koji su vazda bili spremni da na oltar velikosrpskog nacionalizma prinose tuđe žrtve, pokušavajući licemjerno i neuspješno da sebe prikažu kao heroje", kazali su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.