Dejan krvnički ubio Dušanku na ulici, jer nije htjela da se pomiri s njim: Novljaninu zadržavanje 48 sati
Foto: Privatna arhiva

Ubistvo u Novom Sadu

Dejan krvnički ubio Dušanku na ulici, jer nije htjela da se pomiri s njim: Novljaninu zadržavanje 48 sati

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog izbo je nasmrt bivšu djevojku Dušanku Jocović (25), takođe crnogorsku državljanku, u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića nakon svađe u ulazu u zgradu.

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan je nešto prije 16 sati nesrećnu djevojku sačekao ispred zgrade u parkiranim kolima, a potom nasrnuo na nju.

-Očevici su ispričali da se Dušanka vraćala u iznajmljeni stan u zgradi, noseći kesu mandarina, a da je mladić sjedio u parkiranim kolima kotorskih registracija.

Kada je ona naišla, on je izletio iz auta, počeo da se svađa sa njom i da je tuče. U jednom momentu pomahnitali mladić je izvukao nož i dievojku krvnički ubadao u dušnik i grudi, bacio je jaknu, a potom sjeo u kola i pobjegao - priča izvor Kurira iz istrage.

"Motiv svirepog ubistva najvjerovatnije je patološka ljubomora jer se Dejan nije mirio sa raskidom dugogodišnje veze. Prolaznici su zatekli djevojku kako leži na betonu, a iz usta joj je išla krv. Odmah su pozvali Hitnu pomoć", dodao je sagovornik Kurira.

Nesrećna Dušanka, uprkos svim naporima ljekara, preminula je u sanitetu na putu do Urgentnog centra.

Djevojka i mladić su porijeklom iz Herceg Novog, a ona je studirala u Srbiji.

- Dušanka je bila divna djevojka, fina, vaspitana, odbojkašica, dok je Dejan odranije poznat policiji po raznim krivičnim djelima - kazao je izvor Kurira i dodao:

- Ona je igrala odbojku na pijesku i bila veoma uspješna u tom sportu, pa je čak i osvajala medalje - navodi sagovornik. Dejan Dabović uhapšen je samo dva sata nakon zločina.

On je, nezvanično saznaje Kurir, zatečen sa putnom torbom na jednim parkingu u Novom Sadu. Ubica se presvukao i imao je namjeru da se vrati u Crnu Goru, kao da ništa nije uradio.

- On inače živi u Herceg Novom, a 23. decembra prešao je našu granicu. Iznajmio je sobu u jednom novosadskom hostelu, u namjeri da se pomiri sa ubijenom, ali ona to nije željela - kaže izvor Kurira.

Policija mu je odredila zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.