Incidenti u Parlamentu: Pokušaj fizičkog obračuna, bačena petarda, poslanici DF-a sprovedeni u policiju(VIDEO)
Foto: Screenshot

Incidenti u Parlamentu: Pokušaj fizičkog obračuna, bačena petarda, poslanici DF-a sprovedeni u policiju(VIDEO)

Skupština Crne Gore izglasala je jutros rano zakon o slobodi vjeroispovjesti nakon što je policija iz plenarne sale na silu izvela poslanike Demokratskog fronta (DF).

Nakon što je Vlada odbila tri amandmana, DF poslanici tog političkog saveza bacili su petardu u salu nakon čega su unutra ušli pripadnici obezbjeđenja.

Tada je došlo do verbalnog sukoba s predsjednikom parlamenta Ivanom Brajovićem i pokušaja fizičkog obračuna s pojedinim poslanicima.

Lideri DF-a Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević prethodno su prišli predsjedniku i potpredsjednicima parlamenta i počupali mikrofone.

Još nekoliko poslanika DF-a pokušalo je da sa stola skinu preostale djelove tehnike, nakon čega je intervenisalo obezbjeđenje Skupštine. 

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić pogođen je flašom u glavu, dok je poslanik DF-a Milun Zogović gađao predsjednika parlamenta Ivana Brajovića.

Poslanici su potom sprovedeni u Centar bezbjednosti Podgorica.

Brajović je nakon toga kazao da je Vlada pokazala želju za kompromisom i osudio incident u parlamentu.

On je kazao da je Crna Gora organizovana država i da se blokiraju njene institucije.

"Odgovornost treba da snose oni koji su pravili takve scene. Država je pokazala da može da bude strpljiva, ali odlučna”, kazao je on.

Brajović je takođe kazao da je poslanicima DF-a izrekao kaznenu mjeru udaljavanja iz parlamenta.

U svome obraćanju u parlamentu, Krivokapić je kazao da incident ne ide u korist onima koji vole Crnu Goru.

"Ovo je šešeljizacija i to je ono što smo gledali devedesetih. Ovo nije dobro i trebamo se vratiti dijalogu", kazao je on.

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da se treba uzdržati od incidenata i pozvao građane da se vrate kućama.

"Crna Gora je primjer suživota. Marko i Mehmed su braća. Treba da poštujemo različitosti i da zajedno živimo kao naši preci", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.