Blokade saobraćaja u više gradova,velike kolone na sjeveru, ima privedenih(FOTO)
Rakonje, foto: Kodex

Blokade saobraćaja u više gradova,velike kolone na sjeveru, ima privedenih(FOTO)

Nakon što su jutros Beranci blokirali magistralni put Berane-Bijelo Polje u znak protesta zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, isto su danas oko 17 sati uradili i Bjelopoljci. Kako prenose mediji vjernici SPC iz Pljevalja blokirali i most na Đurđevića Tari.

Magistrala je jutros podsjećamo blokirana u mjestu Persina stanica, a zbog višečasovne blokade na ulazu u Berane formirale su se kilometarske kolone iz oba pravca.

berane

Berane, foto: Radio Berane

U bjelopoljskom mjestu Rakonje, kod semafora gdje započinje obilaznica građani su se okupili oko 17 časova, a na licu mjesta su i pripadnici policije.

bp

Ribarevine, foto: Facebook

Saobraćaj je blokiran i u Ribarevinama, na kružnom toku prema Podgorici i Beranama.

I građani Herceg Novog su se organizovali i okupili kako bi blokirali magistralni put u Zelenici, na ulazu u Herceg Novi, zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

blokadazl3

Zelenika,foto: Dragana Zečević

Kako su Radiju Jadran potvrdili u policiji blokada u Zelenici je na više lokacija.

Na desetine građana blokiralo je kružni tok na ulazu u Budvu,a na licu mjesta je i policija.

1577386395

Foto: RTV Budva

Na kružnom toku je okupljeno oko stotinak osoba, a prisutan je i predsjednik Opštine Marko Carević.

Policija je uklonila blokade na četiri lokacije, prilikom čega je privedeno više osoba, nezvanično je saopšteno Portalu RTCG.

Policija je odblokirala put u Zeti, gdje je došlo napada kamenicama na policajce, a uklonili su blokade i na Nikšićkom putu, Zlatici i na Stologlavu-Spuž. Nezvanično je saopšteno da je "pauk" vozilo uklonilo automobile koji su bili u blokadi,prenosi RTCG.

Nekoliko desetina Barana okupilo se večeras oko 21.h  u centru Bara. 

Policija je prije okupljanja građana u centru Bara, privela trojicu Barana koji su, kako saznaje Jedro u CB Bar, pokušali da blokiraju put.

U policiji navode da je u toku njihovo saslušanje. Nakon policijske obrade predmet će biti prosleđen nadležnom tužiocu zbog kvalifikacije djela.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.