Amfilohije: Marković pokazao da je razuman čovjek, očekujemo dijalog posle Božića
Foto:Screenshot

Nakon razgovora sa premijerom

Amfilohije: Marković pokazao da je razuman čovjek, očekujemo dijalog posle Božića

Mitropolit crnogorsko- primorski Amfilohije kazao je da MCP ne želi da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti ukine, već da se donese kroz dijalog sa crkvom, ali i drugim vjerskim zajednicama.

Amfilohije je novinarima nakon sastanka u Vladi sa premijerom Duškom Markovićem kazao da djelovi zakona svađaju, a ne mire narod i da se moraju usaglasiti.

Amfilohije je kazao da je Markovića pozvao da se donošenje zakona odloži za poslije Božića.

Kazao je i da je premijer pokazao da je razuman čovjek.

"Ponavljamo da mi želimo ne da se ukine zakon koji je predviđen nego da taj zakon bude donešen kroz dijalog sa crkvom i sa ostalim vjerskim zajednicama. Tog dijaloga do sada nije bilo i mi sada tražimo da se ovako kako je formulisano mijenjaju neki djelovi toga zakona koji apsolutno ne donose mir nego nespokojstvo i nesreću, prema tome tražimo da se to odgodi za poslije Božića, da se ne svađamo oko Božića", rekao je Amfilohije.

Amfilohije je nakon razgovora sa Markovićem došao kod okupljenih građana i sveštenstva na mostu Blaža Jovanovića, kojima je prenio o čemu je razgovarao sa predsjednikom Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.