Uručeni ključevi korisnicima socijalnih stanova: Mislio sam da se ovo može dogoditi samo u snu
Foto:Prijestonica

Uručeni ključevi korisnicima socijalnih stanova: Mislio sam da se ovo može dogoditi samo u snu

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je danas, kao što je i obećao početkom novembra, ključeve korisnicima šest socijalnih stanova u naselju Gruda.

Stanove, površine od 26 do 31 kvadratni metar, u zakup su dobili Mario Radović, Olivera Ratković, Stanka Simović, Jovanka Todorović, Boban Vlahović i Radmila Krstajić.

„Drago mi je što smo u prilici da vam pognemo da riješite jedno od najvažnijih životnih pitanja i što će od danas teškoće sa kojima ste se suočavali biti iza vas. Kao vaš sugrađanin i gradonačelnik radujem se što ćete Novu godinu započeti u novim stanovima. Neka vam 2020. donese dobro zdravlje i svaki drugi prosperitet“, kazao je on.  

Kašćelan je podsjetio je da je lokalna uprava Programom razvoja za 2020. godinu planirala gradnju zgrade za socijalno stanovanje, za šta je opredijeljeno 300 hiljada eura od ukupno pola miliona eura koliko bi trebalo da bude potrošeno za njenu izgradnju do 2021. godine. Ta zgrada nalaziće se u Belvederskoj ulici, a trebalo bi da ima oko 30 stanova. U toku je gradnja i stambenog objekta za tročlanu porodicu na Crnoj gredi, kojoj je u požaru izgorio stan. 

Korisnik socijalnog stana Boban Vlahović, koji je učenik bez roditeljskog staranja, zahvalio se Prijestonici Cetinje i gradonačelniku Kašćelanu.

„Hvala vam na svemu šta ste uradili za mene i moju porodicu. Mislio sam da se ovo može dogoditi samo u snu“, naveo je on.

Korisnica stana je i Jovanka Todorović, koja kaže da je presrećna i da nije očekivala da može riješiti stambeno pitanje na ovakav način. „Svima smo zahvalni“, navela je ona, dodajući da njeno domaćinstvo broji četiri člana, od kojih su dvoje djeca.

Penzionerka Stanka Simović kaže da je bez riječi. „Hvala, svako dobro i svu sreću vam želim“, rekla je ona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.