Marković policiji:  Ne smijete primijeniti silu prema narodu

Rasprava u Skupštini

Marković policiji: Ne smijete primijeniti silu prema narodu

Premijer Duško Marković, poručio je rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije da ne smiju primijeniti silu prema narodu, svešteniku, niti prema ijednom građaninu, kao i da obezbijede mir i sigurnost Crnoj Gori.

On je, tokom rasprave u parlamentu o Predlogu zakona o vjerospovjesti kazao da on i većina ministara prisustvuju sjednici sa namjerom da doprinesu kvalitetnom dijalogu, čuju argumente i vide da li oni imaju utemeljenja da mijenjaju neke njihove predloge.

„Vlada nije tu da fingira dijalog i obezbijedi političko nasilje nego je u hramu demoratije, kako bi se zajednički došlo do najboljih rješenja, koja su u interesu Crne Gore, svakog vjernika i ateiste«, kazao je Marković.

Kako je naveo, danas policajci na ulicama nisu ni protiv crkve, ni protiv sveštenstva, nego u zaštiti institucija, na osnovu bezbjednosne procjene.

„Moguće da ovakav stepen prisustva bezbjednosnih snaga nije adekvatan, ali to je nadležnost određenih organa“, rekao je Marković i poručio građanima, sveštenstvu SPC da im niko neće doći u njihove objekte.

„Svi ćete služiti kao što ste služili i do danas. Svaki pop će obavljati svoju dužnost u svojoj parohiji. Ovo je danas politički teatar u kojem se Crna Gora želi pretvoriti u nestabilno, a možda i krvavo stecište“, kazao je Marković.

Kako je naveo predsjednik DF-a Andrija Mandić pozvao je ljude na njihove kuće.

„Izvolite, dobrodošli ste. Vi ste vašim pozivom odustali od principa i standarda vašeg oca jer ste pozvali Crnu Goru u krvoproliće i sukobe“, naveo je Marković, obraćajući se Mandiću.

Kako je naveo, danas je Crnoj Gori nepotrebno pozivanje na krvoproliće.

„Razumio sam da je patrijarh Irinej rekao da u Skupštini treba da se brani rješenje ovog zakona«, kazao je Marković.

On je pitao Mandića da li je dobio blagoslov da, kako je naveo, poziva građane i vjernike da atakuju na slobode nedužnih i slobodnih ljudi.

„Danas smo čuli poziv da se ide na naše kuće. Dobro došli ljudi. Ukrstimo argumente i činjenice. Ostavimo oružje kući. Rečeno je da mi atakujemo na objekte Srpske paravoslavne crkve”, kazao je Marković.

On ih je pozvao da nađu jedan primjer da je bilo ko iz vlasti otišao u jedan manastir, crkvu, u bilo koji vjerski objekta SPC i da je atakovao na tu imovinu.

Vlast je, kako je dodao, odgovorna da štiti imovinu svih.

„Crkva ne može nestati u jednom danu, niti u vjekovima, ali država može i Crna Gora je nestala u jednom danu”, poručio je Marković.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.