Radošević 6. jula protiv Šturma
ilustracija

Dortmund:

Radošević 6. jula protiv Šturma

Crnogorski bokser Predrag Radošević 6. jula u Dortmundu boriće se protiv Feliksa Šturma, saopšteno je iz njegovog štaba.

Navodi se da su Radoševićev promoter Branko Milinković i menadžer Redžo Dedeić potpisali ugovor o održavanju meča sa njemačkim bokserom, čije je rođeno ime Adnan Ćatić.

“IBF federacija pobjedniku meča garantuje borbu za titulu apsolutnog šampiona svijeta”, piše u saopštenju iz Radoševićevog štaba.

Radošević je agenciji MINA kazao da je meč u Dortmundu najznačajniji u njegovoj karijeri.

“To je moj meč života. Ne zanima me ko je Feliks Šturm i šta njegovo ime znači u svjetskom boksu. Spreman sam, a još bolje ću se pripremiti sa novim trenerom Hartmundom Šrederom. Uzdam se u najbolje pripreme i da na meč izađem spremniji nego ikada u životu”, rekao je Radošević.

On je danas otputovao za Berlin gdje će se pripremamti u tamošnjem kampu. Sa njim je otputovao i crnogorski profesionalac Bojan Pešić. Šturm je nekadašnji prvak svijeta u srednjoj kategoriji, u verziji WBA. U karijeri imao je 43 borbe, od kojih je 37 dobio, tri je izgubio, dvije boksovao neriješeno, a jednu bez odluke. Poražen je od Oskara de la Hoje, Australijanca Danijela Geala I Španca Havijera Kastilja. Poražen je i od Sema Solimena, ali je utvrđeno da se Australijanc dopingovao pa je borba upisana bez pobjednika, odnosno odluke. Šturm, koji je 2000. godine bio prvak Evrope u amaterskoj konkurenciji, a pojas u profesionalnoj osvajao tri puta.

Radošević je kao profesionalac ostvario svih 27 pobjeda. Borba Šturma i Radoševića u IBF verziji biće održana u Vesfalen hali, a predviđena je da traje 12 rundi.