Utopili se brat i sestra sa Kosova u Francuskoj

Utopili se brat i sestra sa Kosova u Francuskoj

Dvoje djece, brat i sestra sa Kosova, utopilo se u utorak veče u nabujaloj rijeci Loara, u centralnoj Francuskoj. Oni su se, u prisustvu svoje majke, igrali u blizini rijeke u mjestu Montbrison, prenose francuski mediji informaciju od žandarmerije tog okruga.

Prema pisanjima francuskih medija, brat i sestra rođeni su 2014. i 2017. godine.

Francuski mediji prenose da je prvo u vodu upalo mlađe dijete. Nakon toga, sestra je pokušala da ga uhvati, ali ju je odvukla riječna bujica.

Majka je skočila za njima, ali nije uspjela da ih spasi. Alarmirala je ljude kako bi stigle hitne službe, ali one po dolasku nijesu ništa mogle da urade, piše "L' Parizjen".

Tužilaštvo u Sent Ejenu pokrenulo je istragu i naložilo obdukciju oba tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.