Ako se nastavi ovako, neće imati ko da nas liječi a našu djecu ko da uči
Radinović

Radinović upozorava

Ako se nastavi ovako, neće imati ko da nas liječi a našu djecu ko da uči

Ukoliko ne dođe do prijeko potrebnih promjena crnogorsko društvo će doći do tačke bez povratka jer neće imati ko da nas liječi, a našu djecu ko da uči, upozorava Marija Radinović, portparolka Odbora SNP Glavnog grada.

Crnogorsko zdravstvo već godinama kuburi sa brojem doktora i ostalog medicinskog osoblja. Samo u poslednjih nekoliko godina Crnu Goru je napustilo preko stotinu ljekara, a prema najavama iz Sindikata doktora medicine, još njih dvadesetak se sprema da ode iz države, podsjetila je ona.

"Naši mladi zdravstveni radnici u najvećoj mjeri odlaze u Njemačku, u kojoj će u martu naredne godine na snagu stupiti zakon prema kojem se više neće primjenjivati pravilo da prednost pri zapošljavanju ima državljanin Njemačke ili neke druge zemlje Evropske unije.", upozorava Radinović.

Ona upozorava na moguće fatalne posledice po crnogorsko društvo zbog iseljavanja.

"Dakle, dok naši ljekari, a takođe i prosvjetari muku muče da obezbijede pristojne plate i krov nad glavom, visoki državni funkcioneri primaju basnoslovne zarade i dobijaju po nekoliko stanova od države, odnosno na račun građana.Istovremeno, mladi se ne usuđuju da stupe u brak jer, bez posla ili sa nesigurnim radnim mjestom, platama koje kasne i doprinosima koji im se ne uplaćuju, ne mogu da se uhvate u koštac sa svim izazovima koje donosi savremeni način života.Djeca, jedna od najranjivijih kategorija stanovništva, zakinuta su za dječiji dodatak koji bi roditeljima olakšao makar dio brige za njih.Socijalistička narodna partija, koja se od osnivanja bori za društvo jednakih šansi i solidarnosti, smatra da se diskriminacija koju vlast godinama sprovodi ne smije nastaviti. Ukoliko ne dođe do prijeko potrebnih promjena crnogorsko društvo će doći do tačke bez povratka jer neće imati ko da nas liječi, a našu djecu ko da uči.", zaključuje Radinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.