Nikšić: Krivična prijava zbog zelenašenja
Ilustracija

Nikšić: Krivična prijava zbog zelenašenja

Policija je u Nikšiću podnijela krivičnu prijavu protiv R.P. (39) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo na štetu G.M.

"Naime, sumnja se da je R.P. u aprilu 2019. godine pozajmio novac u iznosu od 1.000 eura pod tzv. zelenašku kamatu oštećenom G.M. uz ugovorenu procentualnu stopu u iznosu od 30% na mjesečnom nivou, odnosno 300 eura na račun rata prispjelih kamata", saopšteno je iz Uprave policije.

Preduzimajući zakonom predviđene mjere i radnje, policija je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću obezbijedila dokaze koji upućuju na sumnju da je R.P. izvršio krivično djelo zelenaštvo, te je protiv njega podnijeta krivična prijava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.