Tivat: Novi režim saobraćaja u centru i punktovi kao mjere rasterećenja gužvi tokom i nakon praznika
Tivat

Tivat: Novi režim saobraćaja u centru i punktovi kao mjere rasterećenja gužvi tokom i nakon praznika

Na inicijativu TO Tivat kao glavnog organizatora programa “Zimska bajka 2020”, održan je sastanak predstavnika svih gradskih službi relevantnih u finalnoj fazi pripreme glavnog novogodišnjeg programa, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Predstavnici DOO Komunalno Tivat, MUP-OB Tivat, Komunalne ispekcije i policije, Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Direkcije za investicije, taksi i Udruženja ugostitelja, te Službe obezbjeđenja i Službe zaštite i spašavanja razmatrali su odluke o izmjeni radnog vremena za ugostitelje tokom praznika, režim saobraćaja te punktove za pripadnike OB Tivat I komunalnu policiju.

U prisustvu predsjednika Opštine dr Siniše Kusovca, razmatran je novi režim saobraćaja koji će važiti od srijede, 25. decembra u ulici Njegoševa, od KLM do spajanja sa Istarskom (pored stadiona Arsenala).

"Režim saobraćaja u ovoj, inače jednosmjernoj ulici, do daljnjeg će biti dozvoljen u oba smjera. Regulacija saobraćaja na ovaj način, rezultat je očekivanog značajnog priliva gostiju tokom praznika, kao i zbog radova na izgradnji kružnog toka kod stare opštine.

Dogovoreno je obilježavanje dva glavna ulaza u centar grada - od pravca magistralnog puta ka pravcu pošte, i glavnog magistralnog puta pored Doma zdravlja sa ulazom u Djačku ulicu", saopšteno je.

Sa predstavnicima MUP-a su dogovoreni punktovi na kojima će biti prisutni predstavnici policije kao i komunalne policije koji će raspolagati informativnim flajerima za goste, sa skicama za lakšu orijentaciju i informacijama o raspoloživim parking prostorima u užem centru grada, kako bi se izbjegla saobraćajna začepljenja.

Taksi službama je sugerisano da kreiraju red u Arsenalskoj ulici i klijente prevoze kroz Porto Montenegro praveći na taj način najblizu konekciju sa glavnim magistralnim putem.

"S obzirom da u narednim danima očekujemo veći priliv gostiju iz susjednih gradova apelujemo kao i prethodnih godina da sugrađani ne koriste motorna vozila već da do rive dolaze pješke. Za sada su najave jako dobre od 28.dec do 3.januara kada je u pitanju hotelski a privatni smještaj naročito" ističu iz TO Tivat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.