Pronađen pištolj kojim je ubijen Pejović, uhapšen Kaluđerović
Oduzet pištolj, foto:Uprava policije

Ubistvo riješeno za manje od 24 sata

Pronađen pištolj kojim je ubijen Pejović, uhapšen Kaluđerović

43-godišnji Ivica Kaluđerović, osumnjičen da je pucao u Mitra Pejovića, koji je preminuo od posljedica ranjavanja, uhapšen je jutros. Kako je saopštio Miloš Vučinić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjendosti Podgorica, prilikom hapšenja pronađen je pištolj kojim se sumnja da je ubio 35-godišnjeg Pejovića.

Vučinić je podsjetio da je 22. decembra oko 01,30 časova u ulici Milana Božovića u Podgorici izvršeno  ubistvo na štetu M.P. (35) iz Podgorice, koji je od strane muškog nepoznatog lica u besvjesnom stanju doveden u Urgentni centar KCCG sa vidnim povredama od vatrenog oružja, gdje je podlegao povredama.

"Odmah po saznanju za navedeni događaj, službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorici preduzeli su operativne mjere i istražne radnje na osnovu čega su uspjeli u veoma kratkom roku, za manje od 24 časa, da rasvijetle navedeno krivično djelo, odnosno da identifikuju počinioca, prikupe materijalne dokaze, nakon čega je lociran i lišen slobode I.K. (1976). ", kazao je Vučinić.

Kako je naveo, prilikom lišenja slobode od Klauđerovića je oduzeto vatreno oružje – pištolj za koje se osnovano sumnja da je sredstvo izvršenja krivičnog djela.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je upotrebom vatrenog oružja lišio života M.P. i time izvršio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija lišen je slobode I.K. i on je priveden uz krivičnu prijavu državnom tužiocu Višem državnom tužiocu u Podgorici.", kazao je Vučinić.

Osoblje Urgentnog bloka je juče ujutru oko dva sata, obavijestilo Upravu policije da su primili lice sa povredama nastalim od vatrenog oružja.

"Nakon ljekarske intervencije M.P. je podlegao povredama. Policija u saradnji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti pod kojim je došlo do upotrebe vatrenog oružja i na rasvjetljavanju događaja", navodi se u saopštenju.

Vijesti pišu pozivajući se na neimenovani izvor da je ubijeni Pejović  godinama radio kao konobar i da nije bio umješan u kriminalne poslove.

Isti izvor tvrdi da je Pejović rođeni brat Petra Pejovića, hapšenog 2017. godine zbog pripreme likvidacije jednog Podgoričanina.

Petar Pejović i Boško Lađić uhapšeni su nakon što ih je policija zatekla u Bulevaru Ivana Crnojevića sa “škorpionom”.

Iako su nezvanično saopštavali da je spriječena likvidacija, suđeno im je samo zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.