Nove poplave u Italiji,  tri osobe stradale u nevremenu
Vatrogasci spasili dvije osobe iz blokiranog automobila, Maljano -Toskana

Nove poplave u Italiji, tri osobe stradale u nevremenu

Veneciji prijete nove poplave dok su se olujno nevrijeme, snažan vjetar i odroni nastavili u većem dijelu Italije.

Nivo mora popeo se do 120 cm oko 10 sati, što je niže od meteoroloških prognoza koje su najavljivale 130 ili 140cm.

Grad u laguni oporavlja se od neuobičajeno visoke "aqua alte" od 187cm koja je pogodila Veneciju 12. novembra, a bila je najviša u poslednje 53 godine i prouzrokovala je nemjerljivu štetu.

Trg svetog Marka i bazilika, jedna od glavnih znamenitosti Venecije, posebno su stradali. Ploče na trgu su bile oštećene i treba ih zamijeniti, piše list La Nuova Venezia.

Poplave su prestrašile turiste. Udruženje venecijanskih hotelijera saopštilo je da bilježi rekordan broj otkazivanja, ali ističe da je grad i dalje bezbjedan za turiste.

U drugim djelovima Italije od subote su tri osobe poginule u nevremenu.

U Furlaniji-Julijskoj krajini, na sjeveroistoku zemlje, muškarca u automobilu je odnijela bujica dok je vozio poplavljenim putem koji je bila zatvoren za saobraćaj.

U Firenzuoli, blizu Firence, muškarac na motociklu poginuo je kada je pao u rijeku. Tijelo mu je pronađeno nekoliko kilometara od mjesta nesreće.

U Napulju je muškarac poginuo kada se na njega srušilo drvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.