Od sjutra pad temperature, biće snijega na sjeveru
Ilustracija

Vremenska prognoza

Od sjutra pad temperature, biće snijega na sjeveru

Iako je kalendarski zima počela rano jutros, temperature vazduha izmjerene rano jutros daleko su od zimskih i iznad prosjeka su za ovo doba godine, kaže meteorolog Tanja Mirković, i zahlađenje i pad temperature najavljuje već od sjutra.

Ona je u Jutarnjem programu RTCG saopštila da nasod sjutra očekuje pad temperature vazduha, koji će naročito biti izražen na sjeveru Crne Gore.

"Juče i danas područje Crne Gore nalazi se pod uticajem duboke visinske doline u polju pritiska, što uslovljava nestabilne vremenske prilike, oblačno vrijeme, jaku kišu, pljuskove i grmljavinu. Temperatura vazduha jutros je između sedam i 17 stepeni. Ne bih rekla da su zimske temperature, iznad prosjeka su za ovo doba godine, ali već od sjutra nas očekuje pad temperature vazduha, naročito na sjeveru zemlje", istakla je Mirković.

Tokom današnjeg dana očekuju nas intenzivna kiša, pljuskovi i obilnije količine padavine. Vjetar će biti na udare jak južni, tokom dana ponegdje olujne jačine, ali krajem dana u slabljenju.

"Tokom noći smanjivaće se intenzitet padavina, a tokom noći u višim predjelima na sjeveru preći će u susnježicu i snijeg, dok se na jugu očekuje djelimično razvdravanja", kaže Mirković.

Sjutra će vjetar biti pojačan do jak sjevernih smjerova, ponegdje na udare veoma jak, ali će u utorak krajem dana oslabiti.

"Temperatura od sjutra u padu, osjetan pad naročito na sjeveru zemlje. Od utorka pa do sljedećeg vikenda na sjeveru svakodnevno uslovi za slabe padavine, a na jugu suvo", kazala je ona.

Inače, u Podgorici je jutros do sedam sati palo 95 litara kiše po m2.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.