Saobraćaj upostavljen na putu Mateševo-Kolašin, zbog odrona u Brajićima jednom trakom naizmjenično
Odron na Brajićima

Stanje na putevima

Saobraćaj upostavljen na putu Mateševo-Kolašin, zbog odrona u Brajićima jednom trakom naizmjenično

Na putu između Brajića i Lapčića došlo je do većeg odrona uslijed čega se saobraćaj trenutno obavlja jednom trakom naizmjenično, dok je saobraćaj nakon prekida uspostavljen u mjestu Skrbuša na putu Mateševo-Kolašin, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore(AMSCG).

Kako dodaju iz AMSCG, zbog obilnih padavina vode ima mjestimično na kolovozu, a učestali su odroni na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

"Vidljivost je smanjena po kotlinama i duž riječnih tokova. Neophodna je krajnje oprezna vožnja prilagodjena uslovima na putu", navodi se u saopštenju.

U vremenskom periodu od 15.11.2019. godine do 31.03.2020.godine upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira na vremenske uslove.

"Upotreba zimske opreme za sva motorna vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna je na svim putevima ukoliko postoje zimski uslovi na putu (snijeg,led ili poledica).

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje saobraćajne signalizacije", podsjećaju iz AMSCG.

Na mag putu M-6 dionica Trubjela-Vilusi u toku su radovi na rekonstrukciji puta.

"Obustave saobraćaja za sve vrste vozila su od 09.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00 časova.Van ovih termina saobraćaj na mjestu izvođenja radova obavlja se naizmjenično jednom trakom.U nedjelju 22.12.2019 godine neće biti obustava saobracaja na ovom putnom pravcu", saopšteno je.

Do 30.12.2019.godine zbog izvođenja bušačko –minerskih radova u sklopu rekonstrukcije reg puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka doći će do potpune obustave saobraćaja u terminu od 09.00 do 11.00  i od 13.00 do 15.00 časova.

U periodu od 13.12.2019. godine do  27.12.2019. godine na regionalnom putu R-10 dionica Đurđevića Tara-Mojkovac, lokalitet Sokolovina zbog izvođenja radova na sanaciji kosine dolaziće do totalnih obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 07.00 do 12.00 i od 13.00 do 16.00 sati.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji reg puta Krstac-Ivanova korita dionica Međuvršje –Ivanova korita doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni ,kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 09.00 do 11.00 i od 15.00 do 17.00 časova.

Zbog izgradnje zidova (W12 I W15 K1)u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice –Jelovica od 06.12.2019. godine do 30.12.2019. godine doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 08.00 do 17.00 sati.

"Do 30.12.2019. godine zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta", saopšteno je.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli Brijeg –Herceg Novi lokalitet Tatarbašča doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-23 Cerovice-Rogami dionica Rogami –Spuž odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni izvođenja radova.

Radi se na rekonstrukciji puta Dinoša –Cijevna Zatrijebačka a promjenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30 časova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 18  saobraćajnih nezgoda u kojima je 7 osoba zadobilo lakše povrede.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.