Makron dobio titulu poglavice
Emanuel Makron

Makron dobio titulu poglavice

Francuski predsjednik Emanuel Makron je u okviru posjete Obali Slonovače proslavio 42. rođendan u Abidžanu.

Tamo je na poklon dobio titulu i odjeću tradicionalnog poglavice.

"Tradicionalni i vjerski šefovi su me zamolili da vam prenesem da ste dobili ime 'N'džekual' što znači - mir, spokoj, tragač mira" na lokalnom jeziku, izjavio je zvaničnik Obale Slonovače Rober Begre Mambre na proslavi u hotelu u Abidžanu.

Zvaničnik je dodao da je Makron od sada "tradicionalni poglavica u pravom smislu riječi".

Francuski predsjednik je dobio odeću i predmete koje nose poglavice, a to su tradicionalna platnena haljina, potkošulja koja se nosi ispod haljine, plašt koji ide preko, lanac sa perlama, narukvice, prstenje, komandni štap, kao i odgovarajuće sandale i predmet nalik kratkoj metli za protjerivanje muva.

Makron nije probao svoju novu odjeću, ali je zahvalio zvaničniku i rekao je da se sada osjeća "jače, bogatije jer je postao dio drugačije pripadnosti".

Prethodno je osoblje hotela Makronu pjevalo rođendansku pjesmu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.