Venecija: Hoteli pretrpjeli štetu od 30 miliona eura zbog poplava
Venecija poplave

Venecija: Hoteli pretrpjeli štetu od 30 miliona eura zbog poplava

Udruženje hotelijera Venecije saopštilo je da je zbog poplava u novembru u tom gradu materijalna šteta procijenjena na oko 30 miliona eura.

Ukupna šteta će biti veća ako se dodaju niži prihodi koji su lokalni hoteli imali jer je zbog poplava otkazano oko 45 odsto rezervacija,prenosi Beta.

"Još čekamo da izračunamo gubitak prihoda i koliko smo novca izgubili zbog otkazanih rezervacija", izjavio je predsjednik udruženja Vitorio Bonasini na konferenciji za novinare u Rimu.

Veneciju su u novembru pogodile jedne od najgorih poplava u poslednjih 50 godina.

Tada su bile poplavljene kuće, kompanije i istorijski spomenici.

Ukupna šteta je procijenjena na oko milijardu eura. Venecija privlači više od 25 miliona turista godišnje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.