Kabinet Zaeva: Namjera susreta sa Demokratama nije bila miješanje u unutrašnja pitanja
Sa sastanka

Kabinet Zaeva: Namjera susreta sa Demokratama nije bila miješanje u unutrašnja pitanja

Crna Gora je tradicionalan partner Sjeverne Makedonije sa kojim imamo odličnu saradnju i uzajamnu podršku u evropskim integracijama i sa kojom ćemo uskoro biti saveznici u NATO alijansi i Sjeverna Makedonija nema namjeru da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore, navedeno je u reagovanju kabineta premijera Zorana Zaeva na jučerašnje saopštenje Demokratske Crne Gore objavljeno nakon susreta delegacije te stranke sa premijerom Zaevim, prenosi Antena M.

"Želimo da se ogradimo bilo koje akcije i izjave kojom se naše poruke za dijalog, toleranciju, inkluzivnost, razvoj regionalne saradnje i evroatlantske integracije maliciozno zloupotrebljavaju za domaći politički kontekst, i duboko žalimo zbog takve zloupotrebe”, naveli su iz kabineta Zaeva.

Kao predsjednik najveće stranke u Sjevernoj Makedoniji i kao predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije, Zaev kako se dodaje održava široki krug kontakata i komunikaciju sa političarima iz raznih zemalja i različitih političkih provinijencija, uključujući sve države našeg regiona i sav politički spektar u njima.

”Nemamo namjeru, niti je ideja susreta sa predstavnicima Demokrata bila miješanje u unutrašnja pitanja Crne Gore koja su važna i senzitivna za budućnost države”, ističu iz kabineta Zaeva.

Napominju da je SDSM, čiji je Zaev predsjednik, sestrinska partija sa Demokratskom partijom socijalista.

”SDSM daje podršku DPS-u što se i pokazalo javno kada je nedavno premijer Zaev prisustvovao na Kongresu DPS-a u Podgorici i obratio se prisutnima. Tom prilikom je premijer Zaev jasno ukazao podršku predsjedniku Đukanoviću i rekao svoje misljenje o pozitivnim rezultatima i benefitima koje Crna Gora uživa kao rezultat vladavine DPS-a”, zaključeno je u saopštenju iz kabinet Zorana Zaeva dostavljenom Anteni M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.