Predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević podnio ostavku
Vukčević

Predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević podnio ostavku

Predsjednik Sudskog savjeta Mladen Vukčević podnio je ostavku na tu funkciju jer, kako je obrazložio, nijesu izabrani članovi tog tijela iz reda uglednih pravnika.

On je, u obrazloženju ostavke koja je dostavljena Skupštini, podsjetio da je u toku šesta godina od izbora ovog saziva Savjeta, odnosno druga od datuma kada mu je mandat produžen.

“Ni poslije dva javna oglasa i četiri glasanja u Skupštini nijesu izabrani članovi Savjeta iz reda uglednih pravnika”, naveo je Vukčević.

On je ukazao da je istekao i rok u kome je Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva trebalo da predloži rješenje na tom planu.

“To upućuje na zaključak da u dogledno vrijeme neće biti izabrani članovi Savjeta iz reda uglednih pravnika. Polazeći od toga, cijenim da je isteklo primjereno vrijeme privremenosti mog mandata”, kazao je Vukčević.

Kako je dodao, podnošenje ostavke je i eho skupštinske rasprave povodom Izvještaja o radu Sudskog savjeta i sudova, “kao i onoga što je tada izgovorio”.

Vukčević je rekao da u njegovoj namjeri nema skrivenih razloga, osim uvjerenja da će tim činom podstaći raspisivanje novog oglasa i otvoriti prostor za izbor novih članova iz reda uglednih pravnika.

“Hvala svima sa kojima sam sarađivao, onima koji su pozitivno cijenili moj rad, i drugima, koji su mi ukazivali na propuste”, naveo je Vukčević.

Izvor: Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.