Šarliz Teron otvoreno o tome kako je njena majka upucala njenog oca
Foto:Profimedia

Šarliz Teron otvoreno o tome kako je njena majka upucala njenog oca

Šarliz Teron kaže da se ne stidi da govori o tome kada je njena majka upucala njenog oca u samoodbrani.Glumica je imala 15 godina kada je njen otac alkoholičar pucao u vrata sobe u kojoj se krila s majkom.

„Nijedan metak nas nije pogodio, što je bilo pravo čudo. Ali u samoodbrani, ona je okončala agoniju", rekla je za Nacionalni javni američki radio (NPR).

Šarliz je odrasla na farmi blizu Johanesburga u Južnoj Africi sa majkom Gerdom i ocem Čarlsom.

Oca je opisala kao „jako bolesnog čovjeka" i da je život s alkoholičarem „bio prilično beznadežan".

„Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidljivost je ugrađena u vaš organizam do kraja života, utiče više nego događaj od te noći", kaže ona.

Govoreći o tome šta se dogodilo rekla je da njen otac bio toliko pijan, „da nije mogao da hoda kada je ušao i kuću s pištoljem".

„Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata, pošto je gurao vrata".

„Obje smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao".

„Vratio se korak unazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan metak nas nije pogodio, što je pravo čudo. Ali u samoodbrani, ona je pucala u njega".

Šarliz kaže da je nasilje koje je osjetila u porodici nešto o čemu razgovara s mnogo ljudi.

„Ne stidim se da govorim o tome, jer mislim da više treba da govorimo o ovim stvarima, kako bi shvatili da nismo sami u tome".

„Za mene će to uvijek biti priča kako izgleda odrastati sa zavisnikom i kako to može da utiče na osobu".

Dobitnica Oskara je govorila i o tome kada je reditelj neprimjereno dodirivao na audiciji koju je organizovao kod kuće.

Rekla je da je prije odlaska ona njemu uputila izvinjenje i da se zbog toga ljutila na sebe.

„Krivila sam sebe. Da nisam rekla prave riječi i da mu nisam rekla da ode i da nisam uradila sve ono u šta svi vjerujemo da treba da se uradi u tim situacijama".

O seksualnom uznemiravanju je i film Bombshell, njen najnoviji film u kome igra TV voditeljku Megin Keli.To je priča o ženi koja je radila za američku televizijsku mrežu Foks Njuz i koja je optužila tadašnjeg direktora Rodžera Ejlsa da je seksualno uznemiravao.

Glumica kaže da film govori o toj sivoj zoni seksualnog uznemiravanja i da se u tome pronašla.

„Nije to uvijek fizička uvreda. Nije to uvijek silovanje", kaže.

„Postoji i psihološka šteta koja se ženama svakodnevno nanosi tokom razgovora, dodirivanja ili prijetnji da će izgubiti posao".

„To su stvari sa kojima sam se definitivno susretala", kaže Šarliz.

Izvor:BBC na srpskog

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.